Τα νέα εισιτήρια που θα ισχύουν από 12/2 και μετά, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της οπαδικής βίας

Η Ελληνική κυβέρνηση με την δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, «ανοίγει» στις 12 Φεβρουαρίου, όμως θα πρέπει τηρηθούν κάποιοι όροι από τις ομάδες, προκειμένου τα γήπεδά τους να μπορέσουν να φυλοξενήσουν και πάλι φιλάθλους.

Ένα από αυτά είναι και το νέο εισιτήριο. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, έδωσε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, όπου ξεκαθάρισε πως πλέον οι διάθεσή του σε χάρτινη μορφή θα καταργηθεί.

«Δεν θα γίνεται με ντου ή με κάποια φωτοτυπία ενός QR Code που δεν ξέρεις ποιος είναι», ξεκαθαρίζοντας οτι τον έλεγχο δεν θα τον κάνει η αστυνομία και για αυτό τον λόγο υπάρχουν συζητήσεις με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Όσοι πήγαν να δουν το Super Cup του καλοκαιριού μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, είδαν οτι δεν υπάρχαν χάρτινα εισιτήρια. Πήγαιναν με το κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο έχει την δυνατότητα να κάνει και ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου. Με αυτό ανέπαφα θα πηγαίνει στο τουρνικέ, να ανοίγει και να μπαίνει, χωρίς να χρειάζεται δύναμη αστυνομικών», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι έτοιμο το όλο σύστημα μέχρι τις 12/2, απάντησε: «Αυτός είναι ο στόχος. Να έχουμε τα συστήματα σε εφαρμογή. Στο μεσοδιάστημα θα έχουμε και τη συνεργασία των ομάδων».

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει ο κάθε φίλαθλος να δείχνει την ταυτότητά του, τόνισε: «Δεν θα χρειάζεται να δείχνεται την ταυτότητά σας. Για να βγει το εισιτήριο, θα έχει γίνει ταυτοπροσωπία για την έκδοση του εισιτηρίου», ενώ όταν του επισημάνθηκε πως κάποιος θα μπορεί να αγοράζει εισιτήριο για κάποιον άλλον και να του δίνει απλά τον κωδικό QR απάντησε πως «Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο μη ταυτοποίησης».

Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε τα εξής... Κάποιες ομάδες, όπως π.χ ο Παναθηναϊκός, έχουν ήδη υιοθετήσει αυτή τη φιλοσοφία και δεν έχουν πλέον τα παραδοσιακά εκδοτήρια, διαθέτοντας εισιτήρια για τους φιλάθλους τους μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Ωστόσο κάποιοι είτε λόγω ηλικίας, είτε δυνατότητας να έχουν τηλέφωνο με τέτοια τεχνολογία, έχουν σε φωτοτυπία τα εισιτήρια τους.

Από το Blogger.