«Στόχος να είναι έτοιμο το νέο σύστημα ταυτοποίησης για την είσοδο στα γήπεδα στις 12 Φεβρουαρίου»

Ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, επεσήμανε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης για να μπορέσει να… τρέξει το το νέο σύστημα ταυτοποίησης για την είσοδο στα γήπεδα.

“Μέχρι τώρα αυτό που γινόταν ήταν ο έλεγχος των καμερών μια φορά το χρόνο πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Τώρα θα υπάρξει μία καθημερινή επιτήρηση για το εάν δουλεύουν τα συστήματα και να παίρνουμε την έγκριση από την αστυνομία. Στο θέμα της εισόδου των θεατών στα γήπεδα δε θα γίνεται με ντου ή με κάποια φωτοτυπία ενός QR Code που δεν ξέρεις ποιος είναι. Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όσοι πήγαν να δουν το Super Cup του καλοκαιριού μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, θα είδαν ότι δεν υπήρχαν χάρτινα εισιτήρια. Πήγαιναν με το κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο έχει την δυνατότητα να κάνει και ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου. Με αυτό ανέπαφα θα πηγαίνει στο τουρνικέ, να ανοίγει και να μπαίνει, χωρίς να χρειάζεται αστυνομική δύναμη για την ταυτοπροσωπία” ανέφερε αρχικά.

Σε ερώτηση που έγινε για το εάν θα μπορούσε να είναι έτοιμο το σύστημα έτοιμο στις 12/2 είπε: “Αυτός είναι ο στόχος. Να έχουμε τα συστήματα σε εφαρμογή. Στο μεσοδιάστημα θα έχουμε και τη συνεργασία των ομάδων που και αυτές έχουν κοινό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε έναν κοινό εχθρό”.”

Τέλος, για το ζήτημα της ταυτοποίηση είπε: “Δεν θα χρειάζεται να δείχνεται την ταυτότητά σας. Για να βγει το εισιτήριο, θα έχει γίνει ταυτοπροσωπία για την έκδοση του εισιτηρίου. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο μη ταυτοποίησης”.

Από το Blogger.