Ο Πηλίτσης πήρε το «βάπτισμα του πυρρός» στα 16,5 χρόνια του

Στη σκιά έστω των τρομερών επιτευγμάτων του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ένα παιδί 16,5 χρόνων πάτησε στο παρκέ του κλειστού «Γιάννης Μπουρούσης». Ήταν ο Κωνσταντίνος Πηλίτσης που έκανε ντεμπούτο με την Καρδίτσα Ιαπωνική σε ηλικία 16 χρονών, 6 μηνών και 12 ημερών. Κατάφερε μάλιστα να σκοράρει με βολές, παίρνοντας την… ευκαιρία που του έδωσε ο Μιχάλης Λούντζης με το φάουλ που του έκανε.

Το ντεμπούτο του πιτσιρικά της θεσσαλικής ομάδας δεν κατατάσσεται πάντως πολύ ψηλά στη σχετική λίστα αφού υπήρξαν 21 περιπτώσεις αθλητών που πάτησαν στα παρκέ της κατηγορίας πριν καν γίνουν 16 ετών.

Κατά τα άλλα για την Καρδίτσα Ιαπωνική…

*Ο Μάρεκ Κλάσεν είχε 4/9 τρίποντα και φτάνοντας τα 16 εύστοχα, ανέβηκε στην 4η θέση της θεσσαλικής ομάδας στην κατηγορία. Ο Καναδός ξεπέρασε τον Γιάννη Αθηναίου που είχε 15 στην περσινή σεζόν αλλά και τους Γκάμπροβσεκ (13), Μποχάϊμ (14) και Γκιουζέλη (14).

*Στην 4η θέση μιας λίστας της Καρδίτσας Ιαπωνική ανέβηκε και ο Ρομέλο Ουάιτ. Ο Αμερικανός είχε οχτώ ριμπάουντ και φτάνοντας στα 69 ξεπέρασε τον Τζάβιν Ντελόριερ που είχε 61 στην περσινή σεζόν.

*Η θεσσαλική ομάδα περιορίστηκε στους 54 πόντους και έχει πλέον τις τρεις από τις έξι χαμηλότερες, επιθετικές επιδόσεις της σεζόν. Παράλληλα σημείωσε την τέταρτη μονοψήφια επίδοση εύστοχων διπόντων της περιόδου (9) και την τρίτη μικρότερη επίδοση ευστοχίας, σουτάροντας με 32,14% (9/28).

*Σημειώνοντας μόλις δύο πόντους από αιφνιδιασμό, ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν. Στην ίδια επίδοση είχαν περιοριστεί ο ΠΑΟΚ mateco στη 2η και ο Απόλλων Carna στην 9η αγωνιστική.

Από το Blogger.