Ο Χιλ «ξεσκόνισε» τη «40άρα» και τα επτά τρίποντα του Κόμματου

Ο Αχμέντ Χιλ έκανε μία εμφάνιση καριέρας που λίγο έλειψε να οδηγήσει το Μαρούσι σε μία μεγάλη νίκη. Μπορεί αυτό να μην έγινε, ωστόσο ο Αμερικανός έγραψε ιστορία για την ομάδα του Αμαρουσίου αφού ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος της στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League. Ο Χιλ σημείωσε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων 40 πόντους, όσους είχε ο Νέστορας Κόμματος στις 11 Φεβρουαρίου 2012, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco.

Τις δύο εμφανίσεις συνδέει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ για το Μαρούσι, εκείνο των επτά εύστοχων τριπόντων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι ο Αχμέντ Χιλ είχε 7/15 σουτ από την περίμετρο, όσα και ο Κόμματος σε εκείνο το ματς της Θεσσαλονίκης, για την τελευταία σεζόν του Αμαρουσίου στην κατηγορία, μέχρι βέβαια τη φετινή επιστροφή του σε αυτήν.

Τα επτά εύστοχα τρίποντα του γκαρντ του Αμαρουσίου αποτελούν και ισοφάριση του ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League. Στην ίδια επίδοση έφτασε δύο φορές ο Αϊζάια Κάνααν στα εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη Midea και το Μαρούσι.

Τέλος, αυτή ήταν η πρώτη «40άρα» από τις 4 Ιουνίου 2021. Τότε, για τον 2ο μικρό τελικό των πλέι οφ, ο Τζιάν Κλαβέλ σημείωσε 45 για τον Προμηθέα και ο Ντάριλ Μέικον 42 πόντους για την ΑΕΚ Bettson.

Από το Blogger.