Μπαρτζώκας: «Πρέπει να δείξουμε αντίδραση»

Tην επιστροφή στις νίκες αναζητά ο Ολυμπιακός απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια την Τρίτη (19/12-21:30, Novasports Prime) για την 15η αγωνιστική της EuroLeague.

Πριν από την αναχώρηση της αποστολής των «ερυθρόλευκων» για τη Μπολόνια, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: «Νομίζω το 'πρέπει' είναι συνυφασμένο με τις ομάδες που έχουν απαιτήσεις και από τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα. Εννοείται ότι υπάρχει 'πρέπει', αλλά σε κάθε παιχνίδι. Και με τη Βαλένθια υπήρχε 'πρέπει' και η ομάδα μας έκανε μία εμφάνιση πολύ κατώτερη των απαιτήσεων που έχουμε οι ίδιοι από τους εαυτούς μας. Κατώτερη των προσδοκιών του κόσμου και φυσικά το πληρώσαμε γιατί σε κάθε τομέα του παιχνιδιού ήμασταν πολύ χειρότεροι από αυτό που έπρεπε να είμαστε. Πάντα λειτουργεί όμως αυτό σαν αφύπνιση, τουλάχιστον στις σοβαρές ομάδες, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε σοβαρή ομάδα. Πρέπει να δείξουμε μία αντίδραση στο πως προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και σε τέτοιου είδους θέματα που είναι πολύ σημαντικά».

Για τη Μπολόνια: «Η Μπολόνια είναι τρίτη αυτή τη στιγμή, όχι βάσει προγράμματος, δηλαδή επειδή είχε ένα ευνοϊκό πρόγραμμα, αλλά επειδή το αξίζει. Είναι μία ομάδα που αποτυπώνεται στη βαθμολογική της θέση η ποιότητά της και ο τρόπος που παίζει. Θυμίζω ότι είναι η ομάδα η οποία ίσως και πιο γεμάτη πέρυσι ήταν προς το τέλος της βαθμολογίας και η ίδια ομάδα φέτος με άλλο κίνητρο από τους παίκτες, με άλλη σύμπνοια, με άλλο τρόπο παιχνιδιού ίσως, έχουν φτάσει στο σημείο να είναι πολύ δίκαια στην κορυφή. Η έδρα τους είναι δύσκολη και πέρυσι κερδίσαμε πολύ δύσκολα εκεί. Είναι μία ομάδα που ο Μίκι λείπει αυτή τη στιγμή, αλλά ο Ντάνστον και ο Σενγκέλια δεν ξέρεις ποιος είναι '5', ποιος είναι '4', εναλλάσσονται. Γενικά όμως έχουν μία ροή στον τρόπο που επιτίθεται που έχει μεγάλη ταχύτητα, παίζουν όλοι μαζί. Υπάρχει βέβαια και μεγάλη ποιότητα. Υπάρχουν και παίκτες όπως ο Κορντινιέ που έχουν αναβαθμίσει φοβερά το παιχνίδι τους από πέρυσι. Γενικά είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην επίθεση: «Δεν μου αρέσει να το χρησιμοποιώ συνέχεια, να το αναφέρω, επειδή με ρωτήσατε το λέω. Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα, η οποία μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες να έχει μία ροή στον τρόπο που επιτίθεται, μία ομοιογένεια, να παίζει αυτόματα, είναι ανθρωπίνως αδύνατον. Μία ομάδα που έχει τραυματισμούς και απουσίες συνήθως για αυτό δεν παίζει καλά, όχι γιατί οι άλλοι παίκτες που παίζουν δεν αξίζουν. Κάποιος που έρχεται να παίξει, να προσπαθήσει να μπει μέσα στο παιχνίδι και να κάνει πράγματα για να επιβάλλει την παρουσία του, ενώ πρέπει σιγά σιγά πρέπει να αφήσει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν. Δεν το λέω για κάποιον συγκεκριμένο, το λέω για όλους τους παίκτες που έρχονται από τραυματισμό. Νομίζω ότι αυτό δεν μας έχει αφήσει να βρούμε ένα καλό τέμπο στο πως παίζουμε επιθετικά. Νομίζω ότι έχουμε πολύ ταλέντο, ελπίζω ότι θα φανεί σύντομα».
 

Από το Blogger.