Μπαρτζώκας: «Είμαστε σε καλό πλάνο, θα είναι δύσκολα με τη Βαλένθια»

Tην όγδοη νίκη του στη EuroLeague θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βαλένθια την Παρασκευή (15/12-21:15, Νovasports Prime) στο ΣΕΦ για την 14η αγωνιστική και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε όσα πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι».

Αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε: «Είναι μία ομάδα που αμυντικά είναι η καλύτερη στην EuroLeague σε πόντους ανά κατοχή, στους πόντους που δίνει στον αντίπαλο δηλαδή. Μία ομάδα που κατά βάση επιλέγει πάρα πολλών διαφορετικών ειδών άμυνες, αλλά βασίζεται στην αθλητικότητα των ψηλών της, έχει mobile ψηλούς, σαν τον Ντέιβις, τον Ίνγκλις που μπορούν να αλλάξουν στα σκριν και να μαρκάρουν περιφερειακούς. Εμείς έχουμε ένα πλάνο στο πως θα παίξουμε εναντίον τους. Είναι μία ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση, έχει καλό ρόστερ, αλλά είναι σε καλή κατάσταση ούτως ή άλλως. Και φυσικά ένα παιχνίδι δύσκολο για εμάς, ιδίως εντός έδρας που πρέπει να το κερδίσουμε και δεν θα είναι καθόλου εύκολο».

Για το ότι είχε στην διάθεσή του όλους τους παίκτες: «Είμαι χαρούμενος πραγματικά που είδα όλη την ομάδα, γιατί αν δεν κάνω λάθος ήταν η πρώτη προπόνηση που ήμασταν όλοι μαζί. Βέβαια δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο φόρμας, αυτό είναι δεδομένο γιατί είναι κάποιοι που έχουν μπει τώρα, αλλά γενικά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και η ποιότητα στις προπονήσεις και ο ανταγωνισμός, νομίζω αν διατηρηθεί αυτό σε γρήγορο χρονικό διάστημα θα μας δώσει και βελτίωση στην απόδοσή μας».

Για την ένταξη των καινούργιων παικτών και των τραυματιών: «Είναι πολύ βασικός παράγοντας να μην έχεις σταθερότητα από πεντάλεπτο σε πεντάλεπτο κιόλας. Καταρχάς είναι το τι χημεία φτιάχνουν οι πεντάδες που παίζεις, δηλαδή μετά το πρώτο ροτέισον που κάνουμε, πόσες φορές έχουν βρεθεί στο γήπεδο και σε αγώνες και σε προπονήσεις οι παίκτες. Πέρα από το γεγονός πόσο καλά νιώθουν, τι αυτοπεποίθηση τους δίνει. Νομίζω γενικά είμαστε σε ένα πλάνο καλό, το ρόστερ μας πιστεύω είναι πολύ καλό για να κάνει καλά πράγματα. Μένει να μείνουμε υγιείς και πνευματικά και σωματικά, να καταλάβουμε τι χρειάζεται η ομάδα μας για να είμαστε όλοι μας στην ίδια σελίδα, που έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα γίνει αυτό, γιατί είναι καλοί χαρακτήρες όλοι. Και τελικά να δούμε το ταβάνι μας πού θα μας οδηγήσει στη φετινή EuroLeague».

Για τα μέτρα της Κυβέρνησης και το γεγονός ότι το μπάσκετ παραμένει με κόσμο στα γήπεδα: «Είχα άγχος όταν έγινε η ανακοίνωση των μέτρων 12:30 ώρα τη Δευτέρα είχα φοβερό άγχος μην πάρει και εμάς η μπάλα, που θεωρούμε πολύ σημαντικό να μη γίνει αυτό. Με την έννοια ότι όλοι όσοι είσαστε παρόντες εδώ στα παιχνίδια στο ΣΕΦ νομίζω ότι είναι μία γιορτή. Είναι πολύ πολιτισμένη ατμόσφαιρα, είναι πολύ ένθερμη για την ομάδα μας, αλλά μέσα σε πολύ καλά πλαίσια. Και θα θέλαμε να έχουμε και εμείς επί ίσοις όροις, ότι θα παίζουμε εκτός έδρας σε γεμάτα γήπεδα και σε έδρες που είναι πολύ θερμές για τον γηπεδούχο, θα θέλαμε και εμείς να το έχουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς».


Από το Blogger.