Π. Μαρινάκης: « Είναι κοινοί εγκληματίες, που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, πήρε θέση για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός από χούλιγκαν έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού, που διασωληνωμένος δίνει την πιο δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε χθες έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στο Ρέντη. Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό, ούτε με τους εκατομμύρια φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες, που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες. Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια.

«Δεν έχουμε μείνει στα λόγια αλλά οι πράξεις πρέπει να είναι περισσότερες. Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση. Δεν θα υπάρχει με τις αλλαγές κάνω ένα πλημμέλημα. Δεν έχουν χρώμα ή ομάδα, είναι εγκληματίες. Δεν θα υπάρχει ξανά να μπαίνουν σε αυτόφωρο και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν. Έχουμε ελέγχους σε θύρες και θα συνεχίσουν να γίνονται με μεγαλύτερη ένταση».

Για τις προσαγωγές και την αναζήτηση του δράστη: «Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

Από το Blogger.