Αλμέιδα: «Όλοι έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε στην Ευρώπη»

Ο τεχνικός της ΑΕ Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του “τελικού” στην έδρα του Άγιαξ, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, την εμπιστοσύνη που έχει προς τους παίκτες του, ενόψει του αυριανού “τελικού” με τον Άγιαξ στο Europa League και ξεκαθάρισε πως –παρά το γεγονός ότι στην ομάδα του αρκεί και η ισοπαλία– η Ένωση έχει πάει στην Ολλανδία μόνο για τη νίκη που α την στείλει στους “32” του Conference League.

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ότι η ΑΕΚ στον όμιλο του… θανάτου παίζει την τελευταία αγωνιστική την ευρωπαϊκή της συνέχεια: «Έχω σκεφτεί πολύ και συνεχίζω να σκέφτομαι. Έχω ακόμα μια μέρα για να σκεφτώ. Πιστεύω πως οι παίκτες που προπονώ έχουν καταφέρει να είναι ανταγωνιστικοί. Έχουν δείξει χαρακτήρα και όρεξη για να παίξουν ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς, αλλά είναι σημαντικό που έχουμε πιθανότητες για τη συνέχεια. Για να καταφέρουμε να κάνουμε ένα βήμα σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εμπιστεύομαι πολύ τους παίκτες και μπορώ να πω ότι έχω μεγάλες προσδοκίες για αύριο. Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, που έχει αλλάξει προπονητή και λίγο τον τρόπο παιχνιδιού του. Έχει βελτιώσει τα αποτελέσματά του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε πάντα, να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο».

Για το αν αυτό το παιχνίδι θα εκτοξεύσει την ΑΕΚ σε περίπτωση που έρθει η πρόκριση: «Όχι, η νοοτροπία μας είναι πάντα η ίδια. Δεν θα μας επηρεάσει ένα παιχνίδι για το πως θα συνεχίσουμε ή όχι. Εμείς ψάχνουμε εδώ ένα θετικό αποτέλεσμα καταλαβαίνονταν ότι μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ούτε ένα θετικό ούτε ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε και που πιστεύουμε».

Για το τι διαφορετικό περιμένει από τον Άγιαξ και που έχει πει στους παίκτες του να συγκεντρωθούν: «Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία και σύστημα. Έχουν αλλάξει θέσεις σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Αυτό που μεταφέρω στους παίκτες είναι το πως παίζει ο αντίπαλος, να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι πως θα είναι οι δικοί μου παίκτες. Αν είναι καλά τότε θα απολαύσουμε ένα ωραίο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει πολλούς νεαρούς παίκτες, εμείς έχουμε καλούς παίκτες, όλοι έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Σίγουρα θα δούμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Κυρίως γιατί βρισκόμαστε σε έναν από τους ναούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Την τελευταία φορά βρέθηκα εδώ το 2000. Έβλεπα τους παίκτες που έχουν περάσει εδώ στις φωτογραφίες και μπορώ να πω ότι χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα τέτοιο γήπεδο. Μου δίνει όρεξη και διάθεση και οι παίκτες μου μου δίνουν αυτή την εμπιστοσύνη».

Για το αν βλέποντας τις εικόνες των παικτών και την ατμόσφαιρα δημιουργεί κίνητρο στους παίκτες της ΑΕΚ ή τους παρασύρει: «Οι παίκτες ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Οι παίκτες μας έχουν τη δική τους ιστορία, όπως και η ομάδα μας. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της ΑΕΚ είναι επίσης μοναδική. Δεν θα μας εκπλήξει κάτι παραπάνω. Εγώ μελαγχολώ πολλές φορές γιατί αυτά τα παιδιά είναι πολύ νέα. Βλέποντας μια φωτογραφία του Φαν Μπάστεν σκέφτομαι αν μπορούσαν να τον δουν να παίζει. Είναι πολλοί παίκτες; που έχω δει, αλλά ο Φαν Μπάστεν ήταν από τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτό το κλαμπ έχει χαράξει κάτι ξεχωριστό στο παγκόσμιο επίπεδο και επίσης έχει πετύχει κάτι τεράστιο στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Γι’ αυτό έχουν βγάλει τόσους παίκτες και θα βγάλουν άλλους τόσους. Το να βλέπει κάποιος αυτές τις στιγμές δίνουν κίνητρο, αλλά δεν φρενάρουν την όρεξη. Είναι και να αναγνωρίζουμε στη ζωή κάποια πράγματα και εδώ υπάρχει η αναγνώριση, σε ένα κλαμπ που έχει την ιστορία του στο καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν το γεγονός ότι η ΑΕΚ πάει για δύο αποτελέσματα μπορεί να είναι κάτι που να επηρεάσει: «Εμείς ήρθαμε εδώ για να επιδιώξουμε τη νίκη. Δεν είναι καθόλου μέσα στο κεφάλι μας να πάρουμε ένα αποτέλεσμα άλλο, θα μας έκανε ζημιά αν σκεφτόμασταν έτσι. Αν εγώ σχεδίαζα ένα ματς για να ψάξω την ισοπαλία, τότε δεν θα πίστευα στους παίκτες μου. Εγώ ξέρω τι μπορεί να δώσουν, είναι βαρετό να βγεις για να παίξεις για την ισοπαλία. Είναι άσχημο για έναν παίκτη να τους λέει όλοι πίσω και αν βρείτε ευκαιρία βγείτε μπροστά. Δεν έχω δει ποτέ κανένα μικρό παιδί να παίζει ψάχνοντας την ισοπαλία. Εγώ θέλω οι παίκτες να βγουν, να το διασκεδάσουν και να κερδίσουν. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας χωρίς να σκεφτόμαστε δύο αποτελέσματα».

Για το τι χρειάζεται η ΑΕΚ σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι: «Δεν θα άλλαζα κάτι. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο πρώτο ματς, είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γιόνσον στον τελευταίο λεπτό. Δεν πλέω ότι παίξαμε καλά λόγω αυτής της φάσης, τα πήγαμε καλά σε όλο το παιχνίδι. Μετά είχαμε μιλήσει και είχαμε πει ότι δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε γκολ τις φάσεις που είχαμε δημιουργήσει. Εύχομαι το αυριανό ματς να είναι παρόμοιο, αλλά να μετατρέψουμε περισσότερες φάσεις σε γκολ Έχουμε μεγάλη όρεξη και διάθεση να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή. Έχουμε δουλέψει και έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο και έχουμε αυτή τη διάθεση να συνεχίσουμε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Από το Blogger.