Πειθαρχική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, άσκησε  πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ισχυρού άνδρα του ΝΠΣ Βόλου, Αχιλλέα Μπέου για τα όσα είχε δηλώσει ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Μαγνησίας, μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρα του Βόλουείχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στους διαιτητές του ΠΑΟΚ – Βόλος (1-0), κάνοντας λόγο για “διαιτητική αλητεία” και υποψίες για “παράνομο στοιχηματισμό και στήσιμο αγώνα”.

Μάλιστα, είχε κάνει και μια σχετική ανάρτηση κατά των ρέφερι της αναμέτρησης, τους οποίους είχε χαρακτηρίσει «ανθρωπάκια χωρίς προσωπικότητα». Η στάση αυτή του Αχιλλέα Μπέου θεωρήθηκε πως δυσφήμισε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα, κάτι που επέφερε την πειθαρχική δίωξη εις βάρος του.

Αναλυτικά:

«Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου, αξιωματούχου της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι ως αξιωματούχος της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ, ο Αχιλλέας Μπέος δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν τη τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Ειδικότερα, στις 7-12-2023 προέβη σε δημόσια ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ – ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. που διεξήχθη την 7-12-2023 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».

 


Από το Blogger.