Ματίας Αλμέιδα: «Σκότωσαν έναν οπαδό μας και όλα συνέχισαν κανονικά»

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στην Cosmote TV ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό αύριο, αλλά στάθηκε στην απόφαση να γίνονται χωρίς κόσμο οι αγώνες στην Ελλάδα για τους επόμενους δύο μήνες.

«Το να παίζεις ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο, είναι σα να παίζεις στην πλατεία με έναν φίλο σου. Το ποδόσφαιρο είναι με κόσμο, το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, το ποδόσφαιρο είναι τέχνη. Κι εμείς θα πρέπει να παίξουμε με έναν παίκτη λιγότερο» είπε αρχικά, ενώ πρόσθεσε:

«Εμάς πριν από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σκότωσαν έναν οπαδό μας και όλα συνέχισαν κανονικά. Μετά έγιναν πράγματα τα οποία δεν επηρέασαν κάποιες αποφάσεις. Εμείς είπαμε στον κόσμο μας όχι βεγγαλικά, όχι πυροτεχνήματα και ο κόσμος μας το έκανε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα:

Για το τι αφήνει στην ΑΕΚ η φετινή ευρωπαϊκή της εμπειρία.

Μια μοναδική εμπειρία… Γι’ αυτό υπάρχει ο πόνος που μείναμε εκτός. Εγώ, όπως όλοι, ήθελα να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Αλλά νομίζω ότι μένει η εικόνα μιας ομάδας πολύ ανταγωνιστικής. Σίγουρα την επόμενη σεζόν αυτή η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη.

Για το αν τα φετινά ευρωπαϊκά βράδια μεγαλώνουν την επιθυμία, μέσω του πρωταθλήματος, να βρεθεί ξανά η ΑΕΚ του χρόνου στην Ευρώπη.

Μακάρι να ήταν αύριο! Αλλά αυτό είναι μια «πληγή», η οποία πλέον έχει κλείσει. Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να δώσουμε τη «μάχη» μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι διαθέσιμοι, να δούμε πως θα φτιάξουμε την ομάδα. Σε ό,τι αφορά τον αντίπαλο, έχει βελτιωθεί πολύ. Όπως λέω πάντα, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Εμείς δεν θα αλλάξουμε σύστημα παιχνιδιού.

Για τη συνθήκη που έχει διαμορφωθεί, πλέον, με τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια έπειτα από τη σχετική κυβερνητική απόφαση κι αν αυτό είναι μειονέκτημα για την ΑΕΚ, μια ομάδα που ειδικά στην έδρα της έχει μάθει να παίζει σε γεμάτο γήπεδο.

Εγώ πιστεύω ότι αυτό επηρεάζει τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες περιμένουν το σαββατοκύριακο για να διασκεδάσουν, πηγαίνοντας να δουν την ομάδα τους. Αυτό από τη χαρά, σε μεταφέρει κατευθείαν στη λύπη. Αυτή η απόφαση που έχει παρθεί, έχει βλάψει κάποιους που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Γιατί εδώ πάντα σκέφτονται τις μεγάλες ομάδες.

Και τι θα απογίνουν οι πιο μικρές ομάδες; Οι ομάδες που ζουν και συντηρούνται από τα εισιτήρια; Εγώ πριν από λίγο καιρό δήλωσα ότι είμαι από αυτούς που «μάχονται» για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Το να παίζεις ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο, είναι σα να παίζεις στην πλατεία με έναν φίλο σου. Το ποδόσφαιρο είναι με κόσμο, το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, το ποδόσφαιρο είναι τέχνη.
Κι εμείς θα πρέπει να παίξουμε με έναν παίκτη λιγότερο. Αλλά μπορεί κάποιους να τους βολεύει αυτό… Εμείς είμαστε πάντα έντεκα συν ένας. Θα νιώθουμε την ώθηση του κόσμου μας έξω από το γήπεδο. Αλλά μου φαίνεται άδικη αυτή η απόφαση γιατί αφορά κάποιους που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.

Εμάς πριν από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σκότωσαν έναν οπαδό μας και όλα συνέχισαν κανονικά. Μετά έγιναν πράγματα τα οποία δεν επηρέασαν κάποιες αποφάσεις. Εμείς είπαμε στον κόσμο μας όχι βεγγαλικά, όχι πυροτεχνήματα και ο κόσμος μας το έκανε.

Οπότε, αυτή η απόφαση τους βλάπτει όλους. Και περισσότερο βλάπτει το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό. Πέντε, έξι ομάδες πραγματικά ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Αυτές οι καταστάσεις, επίσης, οδηγούν στο ότι ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, πλέον να μην θέλουν.

Από το Blogger.