Επιτέλους... βάλτε ένα τέλος στα φαινόμενα βίας, φανατισμού και ανομίας

Τα φαινόμενα βίας, φανατισμού και ανομίας, που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια, έχουν πάρει επικίνδυνη τροπή. Αυτό το φαινόμενο δεν το βλέπουμε μόνο στα γήπεδα ή στις πολιτικές συγκεντρώσεις αλλά και στη καθημερινότητα μας, στις γειτονιές, στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με συμπεριφορές να ξεφεύγουν πολλές φορές από την κανονικότητα, που δεν εκφράζουν ένα στοιχειώδη πολιτισμό, που μια σύγχρονη κοινωνία οφείλει να αναπτύσσει και να προστατεύει.

Βλέπουμε, να καταλαμβάνουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, ανώτατα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα πεζοδρόμια, τους δημόσιους χώρους, να εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, παραβιάζουν βασικά στοιχεία του κώδικα οδικής συμπεριφοράς, καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.

Στην πλειοψηφία της, η κοινωνία δεν μπορεί να δεχτεί τέτοια φαινόμενα, μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα, η οποία δίδαξε ιστορία, πολιτισμό και ποιότητα δημοκρατίας! Η βία και η ανομία, μας οδηγεί σε παρακμή. Απομονωνόμαστε από το πολιτισμένο κόσμο και τον διεθνή περίγυρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την θέση μας, στο χάρτη των αναπτυγμένων κρατών.

Τα γεγονότα της βίας, όποια μορφή και αν έχει, έχουν τις ρίζες τους στο πολιτικό περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί. Η χώρα κολυμπάει στην ανομία και στην ανηθικότητα. Το πολιτικό σύστημα δεν νοιάζεται και δεν ενδιαφέρεται για την διάχυση της κανονικότητας, που πρέπει να χαρακτηρίζει μια σύγχρονη κοινωνία. 

Όταν χαρακτηρίζεις τον πολιτικό σου, αντίπαλο προδότη και προσκυνημένο, αμέσως-αμέσως δημιουργείς το υπόστρωμα της λεκτικής βίας στη κοινωνία και σπέρνεις το φθόνο και την μισαλλοδοξία στη πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας σου. Αυτού του είδους χαρακτηρισμοί, που παρατηρούνται μόνο σε υποανάπτυκτες χώρες, θα σε ωφελήσουν πρόσκαιρα, όμως ο πολιτικός απολογισμός σου θα είναι απογοητευτικός. Ήδη  έχει «ποτίσει» η κοινωνία με το δηλητήριο της βίας και η ζημιά που έχει προκαλέσει, είναι ανεπανόρθωτη.

Επιτέλους πρέπει να δοθεί ένα τέλος για τέτοιες συμπεριφορές και παραδειγματική τιμωρία σε όλους αυτούς που προκαλούν την βία και την ανομία και όχι αύριο το πρωί να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να κάνουν ξανά τα ίδια…

Γ.Π.

Από το Blogger.