Μεξικάνικο σενάριο για Παναθηναϊκό και Ουριέλ Αντούνα

Δημοσίευμα από το Μεξικό επαναφέρει τον Ουριέλ Αντούνα στο προσκήνιο κι επισημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει την απόκτησή του.

Όπως μεταφέρουν στο Μεξικό, θα υπάρξει νέο… σίριαλ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Κρουζ Αζούλ για τον Ουριέλ Αντούνα. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα του «okfichajes»:

«Γνωρίζοντας την πρόκληση που έχουν μπροστά τους, στον Παναθηναϊκό έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε πιθανές προσθήκες για να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Ένα από τα ονόματα που υπάρχει στο… ραντάρ είναι αυτό του Ουριέλ Αντούνα, που θα μπορούσε να παίξει κομβικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων τους.

Ο Αντούνα, 26χρονος ταλαντούχος δεξιός εξτρέμ, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την ικανότητά του και την ευελιξία του στον αγωνιστικό χώρο. Η επιθυμία για τον Αντούνα δεν είναι καινούρια, αφού προσπάθησαν και στο παρελθόν να τον αποκτήσουν, όμως οι διαπραγματεύσεις δεν απέδωσαν καρπούς, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους της μεταγραφής.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ο Παναθηναϊκός προτίθεται να κάνει μια ακόμα προσπάθεια να αποκτήσει τον παίκτη. Πρέπει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιό του εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2024. Η αξία του στο μεταγραφικό παζάρι ανέρχεται στα 4 εκ. ευρώ σύμφωνα με τον Transfermarkt, όμως η ελληνική ομάδα θεωρεί ότι η επένδυση αξίζει για να ανεβάσει την απόδοση της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο φετινό Απερτούρα, ο Αντούλα ξεχωρίζει με 14 εμφανίσεις, έχοντας συνεισφέρει 5 γκολ και 4 ασίστ και δείχνοντας την ευελιξία του στο γήπεδο. Αυτά τα στατιστικά ενισχύουν την απόφαση του Παναθηναϊκού να κινηθούν έμπρακτα για την απόκτηση του παίκτη, ως ένα σημαντικό βήμα για να υλοποιποιήσει τις προσδοκίες του».

Ο 26χρονος εξτρέμ ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Σάντος Λαγκούνα και η Μάντσεστερ Σίτι δεν άργησε να εντοπίσει το ταλέντο του, αγοράζοντάς τον τον Ιούλιο του 2017 για την Κ23.

Ο Αντούνα δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των Πολιτών και δόθηκε κατά σειρά δανεικός σε Χρόνινγκεν και Λος Άντζελες Γκάλαξι, με τις οποίες μέτρησε 22 συμμετοχές και 34 συμμετοχές με 6 γκολ και 7 ασίστ αντίστοιχα.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Τσίβας έδωσε σχεδόν 10 εκ. ευρώ στην Σίτι για να τον κάνει δικό της και με την φανέλα της έπαιξε συνολικά 64 φορές, έχοντας ως απολογισμό 6 γκολ και 8 ασίστ. Από τον Ιανουάριο του 2022 παίζει στην Κρουζ Αζούλ, με την οποία μετράει 79 εμφανίσεις με 18 γκολ και 12 ασίστ.

Σε εθνικό επίπεδο είναι 56 φορές διεθνής με το Μεξικό και μετράει 14 γκολ, ενώ έχει περάσει από τις Κ20 και Κ21 αλλά και την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του.

Από το Blogger.