Δίποντη παράσταση με πρωταγωνιστή τον Μήτογλου

Ο Παναθηναϊκός Aktor στήριξε την επικράτηση του στον αποτελεσματικότητα που είχε από μέση και κοντινή απόσταση. Είχε 25/32 δίποντα και το 78,12% με το οποίο εκτέλεσε, είναι νέο ρεκόρ περιόδου στη Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν 73,52% (25/34) που είχε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του με το Μαρούσι.

Η επίδοση αυτή κατατάσσεται στην πρώτη 35άδα της ιστορικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι «πράσινοι» σημείωσαν τις 19 από τις 35 μεγαλύτερες επιδόσεις ευστοχίας στην ιστορία της Stoiximan Basket League, κρατώντας και την καλύτερη όλων, αφού είχαν 86,36% στον 1ο ημιτελικό των πλέι οφ της περασμένης σεζόν απέναντι στο Περιστέρι bwin.

Ακόμη...

*Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο πρωταγωνιστής της δίποντης παράστασης του Παναθηναϊκού Aktor, τελειώνοντας το παιχνίδι με 7/7. Με αυτά έφτασε μάλιστα ξεπέρασε τα 300 εύστοχα δίποντα σε 118 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 306/519 (58,96%). Ο Μήτογλου έγινε παράλληλα ο 18ος στην ιστορία των «πράσινων» που έφτασε στα 300+ εύστοχα δίποντα.

Έχοντας 7/7 δίποντα ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση. Την ίδια είχαν από μία φορά ο Μουσταφά Φαλ στο ματς του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα και ο Χάιμε Ετσενίκε σε εκείνο του Προμηθέα με την ΑΕΚ Betsson.

Ο διεθνής φόργουορντ μέτρησε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, φτάνοντας έτσι για δεύτερη φορά σε double-double μετά από εκείνη στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό (20π, 10ρ.). Έγινε έτσι ο 7ος που έφτασε σε περισσότερα από ένα double-double με πόντους και ριμπάουντ στο φετινό Πρωτάθλημα.

*Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης συμμετείχε στη μεγάλη επίδοση διπόντων του Παναθηναϊκού Aktor. Είχε 5/5 και αυτή είναι η καλύτερη μεταξύ των παικτών που έμειναν αλάνθαστοι.

*Ο Κέντρικ Ναν ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα και με τους 21 πόντους που είχε, σημείωσε ατομικό ρεκόρ στη Stoiximan Basket League. Αυτή ήταν η 4η επίδοση 20+ πόντων του Παναθηναϊκού Aktor στο φετινό Πρωτάθλημα και σημειώθηκαν από διαφορετικούς παίκτες, αφού είχαν προηγηθεί οι Γκριγκόνις, Μήτογλου και Αντετοκούνμπο.

*Ο Κώστας Σλούκας έχασε για μία ασίστ το double-double, ωστόσο σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στον συντελεστή ασίστ/λαθών μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού Aktor. Είχε 8 (9/1) ενώ το ρεκόρ έχει ο Τζέριαν Γκραντ από το ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Άρη Midea με 10 (10/0).

Ο Σλούκας είχε 6/6 βολές σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη, φετινή επίδοση του Παναθηναϊκού Aktor. Κορυφαία είναι εκείνη των 7/7 που είχε ο Μάριους Γκριγκόνις στον αγώνα με το Λαύριο Megabolt.

*Σε ομαδικό επίπεδο οι «πράσινοι» με τις 25 ασίστ που είχαν, ισοφάρισαν την κορυφαία φετινή επίδοση τους. Τόσες είχαν και στο παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.

*Ο Παναθηναϊκός Aktor έφτασε στη νίκη αν και βρέθηκε στο -9 (20-29 στο 12:14). Ήταν η τρίτη φορά που ανέτρεψε μια διαφορά τουλάχιστον εννιά πόντων αφού από την ίδια επέστρεψε στο ματς με τον Ολυμπιακό (27-18 στο 16:31, 54-66 τελικό σκορ) και επέστρεψε από το -19 στο ματς με το Περιστέρι bwin (45-26 στο 22:36, 64-66 τελικό σκορ).

Από το Blogger.