ΣΤΑΣΥ: «Δεν ήταν καπνογόνα αλλά πυροσβεστήρες στο οπαδικό επεισόδια στο Μετρό»

Η “Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε” (ΣΤΑΣΥ) μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν πήραν θέση για το οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14.12) στο δρομολόγιο του Μετρό από Μοναστηράκι προς Κεραμεικό που ήταν γεμάτος με κόσμο. Πέντε κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα σε συρμό του Μετρό, πέταξαν καπνογόνα φωνάζοντας “όποιος είναι Παναθηναϊκός να το πει τώρα!”.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το συγκεκριμένο περιστατικό:

“Με αφορμή αναφορές στον Τύπο για τη χρήση καπνογόνων σε συρμούς και σταθμούς του Μετρό και σε απάντηση αυτών, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ΣΤΑ.ΣΥ αλλά και τη σχετική ενημέρωση από το προσωπικό ασφαλείας και λειτουργίας, στις 10 περίπου το βράδυ της Πέμπτης 14/12 διακρίνεται στην αποβάθρα του σταθμού του Μετρό «Μοναστηράκι» ομάδα 5-10 ατόμων, μεταξύ άλλων φιλάθλων ομάδας, να κάνει χρήση πυροσβεστήρων. Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά επιβιβάζονται σε συρμό ενισχυτικού δρομολογίου (που είχε δρομολογηθεί για τη μεταφορά φιλάθλων μετά το τέλος αγώνα) όπου και διακρίνονται να κάνουν και πάλι χρήση πυροσβεστήρων, βγάζοντάς τους εκτός των παραθύρων του συρμού. Αποβιβάζονται στον σταθμό Κεραμεικός και συνεχίζουν τη χρήση πυροσβεστήρων.

Διευκρινίζεται επίσης, πως δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και συμπλοκές ατόμων, τόσο στους σταθμούς, όσο και εντός του συρμού. Οι υπάλληλοι φύλαξης του σταθμού ενημέρωσαν άμεσα για τη δράση των ατόμων αυτών το Κέντρο Ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ οι οποίοι και μετέφεραν την πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ.” αναφέρετ;αι στην ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.


Από το Blogger.