«Ο αστυνομικός εκλιπαρούσε να του βγάλουν τη φωτοβολίδα από το πόδι»

Στην τηλεόραση του «OPEN» μίλησε ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ,  που βρισκόταν στα επεισόδια στου Ρέντη μιλώντας για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Συγκεκριμένα ανέφερε: Είναι πολύ αξιοπρεπής, πολύ δυνατό παιδί. Υπήρξε συνάδελφος που μου ζήτησε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα. Είχαμε σοκαριστεί γιατί ξέρουμε όλοι τις επιπτώσεις που έχει αυτός ο τραυματισμός».

«Συνάδελφος, λοιπόν, έβγαλε, τράβηξε την φωτοβολίδα, τα τρία τέταρτα. Το ένα τέταρτο έμεινε μέσα. Προσπάθησα και εγώ από την πλευρά μου να το βγάλω.

Δεν επέμεινα περισσότερο, γιατί έπρεπε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Είδα ότι δεν μπορούσα να το βγάλω», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι οπαδοί «εκτόξευσαν μολότοφ εκρηκτική, η οποία έσκασε δίπλα στον Γιώργο που ήταν ξαπλωμένος, στην άλλη πλευρά, στο άλλο πόδι. Αυτή η εκρηκτική του προκάλεσε και εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς».

Έπειτα, είπε ότι «τα πρώτα 20 λεπτά είχε αισθήσεις. Είχε τις αισθήσεις του. Από ό,τι μου είπαν οι γιατροί, για να έχει ακόμα αναπνοή ο Γιώργος, αυτό που τον έχει σώσει είναι το τουρνικέ, τα δύο τουρνικέ και η φυσική του κατάσταση.

Το είχε καταλάβει ο Γιώργος από την πρώτη στιγμή, γιατί εκλιπαρούσε και τα παιδιά να του βγάλουν αυτό το πράγμα από το πόδι του.

Θέλω να ακουστεί αυτό. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Το υγιές κομμάτι να καταλάβει ότι η Αστυνομία είναι μαζί του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Από το Blogger.