«Σημείο αναφοράς η αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη ρατσιστική φρασεολογία»

Ο σύνδεσμος προπονητών της EuroLeague, η Ένωση Παικτών της EuroLeague και η Ένωση των διαιτητών της EuroLeague, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν το περιστατικό ρατσισμού στο θεσιό (15/12) παιχνίδι Ολυμπιακός – Βαλένθια για τη 14η αγωνιστική της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Η ανακοίνωση των Ενώσεων αναφέρει:

«Ο σύνδεσμος προπονητών της EuroLeague, η Ένωση Παικτών της EuroLeague και η Ένωση των διαιτητών της EuroLeague καταδικάζουν τη φυλετική διάκριση που έχει καταγραφεί από οπαδό που καθόταν courtside στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια, με την ελπίδα ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να βοηθήσει τους οπαδούς της EuroLeague να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιες συμπεριφορές.

Γίναμε μάρτυρες, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αύξησης λεκτικών και μη επεισοδίων προς παίκτες, προπονητές και διαιτητές. Τα υβριστικά άσματα έχουν γίνει αποδεκτά και οι γραμμές ξεπερνιούνται τακτικά. Οι οπαδοί κάνουν την EuroLeague ξεχωριστή και η αφοσίωσή τους είναι κάτι παραπάνω από εκτιμώμενη.

Γνωρίζουμε ότι οι δουλειές μας είναι κάτω από τον φακό και η θετική κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη, αλλά πρέπει να υπάρχουν σαφή όρια στη συμπεριφορά των οπαδών. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τους οπαδούς που κάθονται δίπλα στο παρκέ, έχοντας άμεση πρόσβαση σε παίκτες, προπονητές και διαιτητές.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι κάθε κάτοχος courtside θέσης έχει ένα σύνολο κανόνων που πρέπει να υπακούει. Αυτοί οι κανόνες αναφέρονται σαφώς στους όρους και τις προϋποθέσεις κατά την αγορά των εισιτηρίων.

Δεν είμαστε εναντίον των οπαδών που δείχνουν πάθος, αγάπη και αφοσίωση, αλλά είμαστε σίγουρα εναντίον εκείνων των οπαδών που δραστηριοποιούνται στο ίδιο το παιχνίδι.

Η γρήγορη αντίδραση του Ολυμπιακού, με τον άμεσο ισόβιο αποκλεισμό του οπαδού που χρησιμοποίησε ρατσιστική φρασεολογία κατά του διαιτητή Τζόσεφ Μπισάνγκ θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς από εδώ και στο εξής.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τάσεις ασέβειας, ειδικά σε βάρος των διαιτητών, κάτι που είναι απαράδεκτο. Μια τέτοια συμπεριφορά δυστυχώς έχει εξαπλωθεί σε πολλούς χώρους και θέλουμε να αναδείξουμε την υποχρέωσή μας ως πρότυπα προς τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές προπονητών, παικτών και διαιτητών.

Προπονητές, παίκτες και διαιτητές στέκονται μαζί: Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην EuroLeague».

Από το Blogger.