«Τιμωρία τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων για ρίψη φωτοβολίδων»

Οι αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας, θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους δύο μήνες, με κυβερνητική απόφαση, για την  αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, έπειτα και τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ωστόσο, για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες των γηπέδων στις 12 Φεβρουαρίου, θα πρέπει σε όλα τα γήπεδα της Super League να τοποθετηθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειες, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεση των Αρχών και μάλιστα θα βρίσκονται σε κάθε πλευρά του γηπέδου. Αν, δε, η Αστυνομία δύο μέρες πριν από κάθε αγώνα πραγματοποιήσει ελέγχους και πιστοποιήσει ότι οι κάμερες δεν λειτουργούν, θα αποφασίζεται αυτόματα η διενέργεια αγώνα χωρίς θεατές. Η απόφαση αυτή θα βρίσκεται ανάμεσα στα διοικητικά μέτρα τα οποία έχει επεξεργαστεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και θα φέρει άμεσα η κυβέρνηση.

Ακόμη, σύμφωνα με τη «Real News», μία ομάδα θα μπορεί να τιμωρείται απευθείας ακόμα και με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αν πέσουν φωτοβολίες ή κροτίδες και γενικά οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη. Η ποινή σε αυτή την περίπτωση μάλιστα θα διπλασιάζεται αν υπάρξει υποτροπή, ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο. Επίσης εξετάζεται να μπει και ρήτρα παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφώνονται, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν πόρους από το Στοίχημα.

Από εκεί και πέρα, μέσω του κινητού τηλεφώνου θα γίνεται η ταυτοπροσωπία των φιλάθλων για να περάσουν την πόρτα των γηπέδων. Εκτός από το σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου στο γήπεδο, θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα και η επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων του κατόχου του εισιτηρίου. Η ταυτοποίηση θα ακολουθεί την τακτική που εφαρμόζεται από την UEFA μέσω των UEFA Tickets, με τη διαφορά πως οι ενδιαφερόμενοι δεν θα τα λαμβάνουν μέσω e-mail, αλλά απευθείας στο κινητό τους με κρυπτογραφημένο μήνυμα. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου έχουν ήδη “κλειδώσει” τον νέο τρόπο έκδοσης των εισιτηρίων, ενώ η ταυτοποίηση θα γίνεται σε δύο βήματα:

1) ουσιαστικά θα γίνεται την ώρα που ο φίλαθλος θα αγοράζει το εισιτήριό του, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στο Εθνικό Μητρώο Τηλεπικοινωνιών, ανάλογα με τον αριθμό του κινητού του, θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων κι έτσι το εισιτήριο θα πηγαίνει απευθείας στην τηλεφωνική συσκευή. Η αποστολή θα γίνεται με κρυπτογραφημένο τρόπο και το εισιτήριο δεν θα μπορεί να αντιγραφεί ή να σταλεί σε άλλο κινητό.

2) Την ώρα που θα πηγαίνει ο φίλαθλος στο τουρνικέ του γηπέδου, θα σαρώνει το κινητό του πάνω στην οθόνη και έτσι θα ανοίγει η είσοδος. ΜΕ αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται αστυνομικός να εξετάζει τα στοιχεία.

Για όσους δεν έχουν smartphones ή είναι τουρίστες ή έχουν ταξιδέψει με την ομάδα τους για να δουν έναν ευρωπαϊκό αγώνα, εξετάζεται να μπαίνουν σε συγκεκριμένη θύρα και εκεί η διασταύρωση μπορεί να γίνεται από τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους του γηπέδου, αν δηλαδή το εισιτήριο ανήκει στον πραγματικό κάτοχό του. 

Από το Blogger.