Καιρός: Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, για σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στη Θράκη, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε Ανατολική Στερεά, Κρήτη και Κυκλάδες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα έως το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -2 έως 10, στη Θεσσαλία από 0 έως 10, στην Ήπειρο από -1 έως 13, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 12, στην υπόλοιπη Στερεά από 0 έως 12, στην Πελοπόννησο από 1 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 13, στις Κυκλάδες από 9 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 14 και στην Κρήτη από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί έως το μεσημέρι θα γίνουν πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι στα ανατολικά 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ ενώ στα δυτικά του νόμου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ίδιας έντασης. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου:

ΕΜΥ Καιρός: Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ Καιρός: Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Εύβοια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα παραθαλάσσια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα ενώ στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Από το Blogger.