«Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώνουν τον λογαριασμό του νερού αν θέλουν να κάνουν μπάνιο»

Σύμφωνα με το «Reuters», οι βροχοπτώσεις στην Ισπανία από τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν περίπου 17 τοις εκατό κάτω από τον μέσο όρο των 30 ετών. Αυτό οδήγησε την καταλανική κυβέρνηση να λάβει μια σειρά δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης μιας «προ-έκτακτης φάσης». Ενώ άλλες επαρχίες και πόλεις της περιοχής είχαν ήδη λάβει ειδικά μέτρα, η κατάσταση στη Βαρκελώνη παρέμεινε σχετικά αμετάβλητη, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι οι λογαριασμοί νερού θα αυξηθούν στην πόλη. Η επιτρεπόμενη κατανάλωση νερού, εν τω μεταξύ, έχει μειωθεί από 230 λίτρα την ημέρα σε 210. Οι αρχές της Καταλονίας έχουν προειδοποιήσει ότι η Βαρκελώνη μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρει γλυκό νερό με σκάφος τους επόμενους μήνες, με μια μονάδα καθαρισμού που χρησιμοποιείται ήδη για να αντισταθμίσει τη μείωση του νερού από πηγάδια και ποτάμια.

Ωστόσο οι αρχές έχουν παρατηρήσει ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ είτε στο προπονητικό κέντρο, με αποτέλεσμα να επιβληθεί μια «απαγόρευση» στους παίκτες της Μπαρτσελόνα και να κάνουν μπάνιο στο σπίτι τους.

Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα επηρεάσει και την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα, καθώς αναμένεται να «απαγορευτεί» στους παίκτες των Μπλαουγκράνα να κάνουν ντους μετά τις προπονήσεις ή μετά τους αγώνες. Αν θέλουν οι ποδοσφαιριστές του Τσάβι να κάνουν ντους θα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού από την τσέπη τους.

Ο Υπουργός Κλιματικής Δράσης, Τροφίμων και Αγροτικής Ατζέντας, Ντέιβιντ Μάσπορτ, τόνισε ότι πρέπει όλοι στην Καταλονία να συμβάλουν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της ξηρασίας.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η Μπαρτσελόνα είναι να αντισταθμίσει το νερό που χρησιμοποιεί με άρδευση και να εξοικονομήσει με ντους. Είτε στο «Μοντζουίκ» (γήπεδο) είτε στο Ciutat Esportiva (προπονητική εγκατάσταση). Όλος αυτός ο εξοπλισμός καταναλώνει πολύ νερό και έχει την υποχρέωση να μειώσει την αποζημίωση τους. Αν θέλει η Μπαρτσελόνα να συνεχίσει να κάνει ντους, θα πρέπει να αποζημιώσει ακόμη περισσότερο για αυτό που καταναλώνει», ανέφερε ο Μάσπορτ στο ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SAR.

Από το Blogger.