Παύλος Μαρινάκης: «Θα πάρουμε πιο σκληρές αποφάσεις αν δεν συμμορφωθούν»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,  μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Καταλαβαίνουμε την οργή και την αγανάκτηση των φιλάθλων που έχουν πληρώσει διαρκείας, αλλά το κράτος οφείλει να προστατέψει και εκείνους που θα θελήσουν να πάνε στο γήπεδο με το παιδί τους και ένα υπεύθυνο κράτος είναι προτιμότερο σε αυτή την περίπτωση να ζητήσει συγγνώμη και να τους προστατέψει αλλά θα ξέρουν ότι όταν επιστρέψουν ποιος θα είναι δίπλα τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Την ευθύνη την έχουν εκείνοι που ως ανώνυμες εταιρείες στους πελάτες τους, στους φιλάθλους τους που δίνουν τα λεφτά δεν τους εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες. Αν δεν συμμορφωθούν αυτοί που πρέπει θα πάρουμε πιο σκληρές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα πάρει όσα μέτρα χρειαστούν, και μετά την 12η Φεβρουαρίου θα εξεταστούν πολλά και κυρίως το ηλεκτρονικό εισιτήριο με ταυτοπροσωπία», πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Η πιο σημαντική ανακοίνωση στα χθεσινά μέτρα αφορά στη σημερινή επίσκεψη των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού στον Άρειο Πάγο, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της έρευνας της δικαιοσύνης προκειμένου να βρεθούν χρηματοδότες και ηθικοί αυτουργοί, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην ουσία του, τόνισε ακόμα ο Παύλος Μαρινάκης.

“Η Κυβέρνηση απαιτεί, γιατί είναι υποχρέωσή της στους πολίτες, γι’ αυτό έχει εκλεγεί για να εφαρμόζει τον νόμο και όχι για να κάνει διαπραγματεύσεις με τις ομάδες, να τηρείται ο νόμος. Δηλαδή, αν κάποιος δεν πάει για «γαλλικά και πιάνο» , δεν πάει για να δει τον αγώνα, αλλά πάει για να πετάξει φωτοβολίδα, για να πετάξει κροτίδα, για να δείρει τον δίπλα του επειδή δεν του άρεσε ένα πέναλτι – πολλές φορές κι εμένα δεν μου έχει αρέσει ένα πέναλτι και ένα οφσάιντ, δεν έχω πάει να χτυπήσω άνθρωπο – προσέξτε, θα τον δει η κάμερα, θα έχει υποχρέωση η ομάδα να έχει την κάμερα που θα τον βλέπει, θα ξέρει ποιος είναι και θα συλλαμβάνεται. Και με τον νέο Ποινικό Κώδικα συν τις παρεμβάσεις που έγιναν ήδη από την Κυβέρνηση για τα αδικήματα σχετιζόμενα με οπαδική βία, θα συλλαμβάνεται και αν κάνει πλημμέλημα δεν θα βγαίνει την επόμενη μέρα έξω, θα μπαίνει στη φυλακή.

Θα δούμε ανθρώπους στη φυλακή όχι μόνο για χουλιγκανισμό και οπαδική βία. Είχατε πει ένα πολύ σοβαρό θέμα πριν για τα σχολεία, γίνονται στα πανεπιστήμια, γίνονται παντού. Υπήρχε για πολλά χρόνια στη χώρα μας το παράδοξο – αυστηροποιήθηκαν αρκετά οι ποινές από την Κυβέρνησή μας – στα πλημμελήματα πρακτικά το 90% να μην μπαίνει μέσα. Δύο χρόνια φυλάκιση στον αέρα”, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από το Blogger.