Μπαρτζώκας: «Eχουμε ένα μεγάλο πρέπει στο κεφάλι μας»

Η Βιλερμπάν είναι η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού την Παρασκευή (22/12-20:45, Νovasports 4) για την 16η αγωνιστική της EuroLeague στη διπλή αγωνιστική της εβδομάδας που διανύουμε.

Λίγο πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Γαλλία ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφερόμενος στη συνταγή, ώστε ν' ανακάμψει η ομάδα του, είπε: «Με καθημερινή δουλειά. Μπαίνεις στην επόμενη προπόνηση και βάζεις νέους στόχους. Είναι μια ήττα που μας στεναχώρησε πολύ, ελέγχαμε το παιχνίδι για 39:''30 λεπτά, δεν κάναμε κάποια καλά πράγματα στο τέλος, πήραμε κάποιες λάθος αποφάσεις και χάσαμε το ματς. Αλλά αυτή είναι η ζωή μας. Έχουμε και πάλι υποχρεώσεις και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Βιλερμπάν».

Για το πρόβλημα του Ολυμπιακού να τελειώσει τα παιχνίδια που είναι μπροστά: «Μπορεί να είναι πολλά πράγματα και εμείς προσπαθούμε να ψάξουμε. Πολλές φορές υπάρχει η εύκολη ανάγνωση και χάσαμε πέντε λέι-απς σε ένα παιχνίδι ένας εναντίον κανενός και μερικά από αυτά ήταν και στο τέλος του παιχνιδιού. Πιθανόν αν είχαμε βάλει ένα από αυτά θα είχαμε κερδίσει. Αλλά ας μην πάμε σε μια τόσο απλουστευμένη ανάλυση. Πρέπει να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις, αυτή την στιγμή νιώθουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, πιεζόμαστε γιατί όλα τα ματς που έχουν πάει στον πόντο, είναι εις βάρος μας και αυτό ήταν το τέταρτο. Θα μπορούσαμε να έχουμε 4 νίκες παραπάνω με κάποιες αποφάσεις στο τέλος ή και με λίγη τύχη. Αλλά η δουλειά μας είναι αυτή να αναλύουμε τι γίνεται, πρέπει να προσέξουμε και τεχνικά και πνευματικά και ψυχολογικά. Να στηρίξουμε τους παίκτες μας να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ειδικά αυτοί που έχουν να παίξουν καιρό, σαν τον Γκος για παράδειγμα και να είμαστε έτοιμοι ώστε στο επόμενο παιχνίδι να πάρουμε την νίκη».

Σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στη Βιλερμπάν, σχολίασε: «Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πρέπει στο κεφάλι μας. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε και δεν υπάρχει καμία ομάδα στην Ευρωλίγκα που την κερδίζεις εξ’ ορισμού. Το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα που έχασε από την Άλμπα το επιβεβαιώνει αυτό. Γενικά πιστεύω πως όλες οι ομάδες θα περάσουν περιόδους που θα κερδίζουν συνέχεια ή θα χάνουν συνέχεια. Το ζητούμενο είναι να μπορέσεις και στις δύο περιπτώσεις να είσαι μετριοπαθείς, στην περίπτωσή μας να αναλύσουμε ποια είναι πραγματικά η κατάσταση μας και μέσα από την καθημερινή δουλειά να βελτιωθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε σίγουροι πως θα το κάνουμε».

Από το Blogger.