Το πρωτάθλημα της Super League θα ξεκινήσει από την αγωνιστική που σταμάτησε

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Super League δεν θα έχουμε αγωνιστική δράση λόγω της ειλημμένης η απόφασης των διαιτητών και βοηθών της μεγάλης κατηγορίας να δηλώσουν ομαδικό κώλυμα για τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής και το ερώτημα από εκεί και πέρα είναι αφενός πότε θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα κι αφετέρου με... ποια αγωνιστική. 

Τη λύση εδώ δίνει ο ίδιος ο ΚΑΠ... Αν επρόκειτο για αγωνιστική που αφορούσε στον α' γύρο του πρωταθλήματος, τότε το πρωτάθλημα θα συνεχιζόταν με τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές και η αναβληθείσα θα οριζόταν σε κάποια εμβόλιμη ημερομηνία. 

Ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου ωστόσο αναφέρει ότι σε περίπτωση που η αναβολή λάβει χώρα στον β' γύρο, όπως συμβαίνει τώρα, τότε "το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικής". 

Επίσης ο ΚΑΠ σημειώνει ότι "ειδικά ως προς τη Super League 1, σε κάθε περίπτωση η απόφαση μίας διοργανώτριας αρχής περί αναβολής μίας ή περισσότερων αγωνιστικών, απαιτεί πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Δ.Σ. αυτής". Από το Blogger.