Γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, για σήμερα Παρασκευή, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22, κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου:

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς, τοπικά στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα βόρεια τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα 22 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για το Σάββατο 20 Ιανουαρίου
Μεταβολή του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες στα 9, στο κεντρικό και στο νοτιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια.

Η πρόγνωση για την Κυριακή 21 Ιανουαρίου
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9, τοπικά στο νοτιοδυτικό Αιγαίο 10 μποφόρ, και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η πρόγνωση για την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα νοτιοανατολικά προβλέπονται πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα σημειωθούν λίγες χιονοπτώσεις σε ορεινές ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τα δυτικά τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.





Από το Blogger.