Ο Παπαπέτρου 3ος με 100+ ματς Πρωταθλήματος και με τους δύο «αιωνίους»

Ερχόμενος από τραυματισμό, η συμμετοχή του Ιωάννη Παπαπέτρου περιορίστηκε στα 2:08 λεπτά αλλά ήταν αρκετή για να τον βάλει σε μία πολύ μικρή λίστα παικτών και μάλιστα σε αυτό το εξ ορισμού ξεχωριστό παιχνίδι για τον ίδιο. Ο διεθνής φόργουορντ έγινε μόλις ο 3ος στην ιστορία που έφτασε τα 100 παιχνίδια Πρωταθλήματος και με τους δύο «αιωνίους» αντιπάλους.

Ο Παπαπέτρου έγινε ο 28ος που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αγώνων με τους «πράσινους» στη Basket League και ο 3ος που το έκανε και με τον Ολυμπιακό. Είναι μία λίστα που «έγραψε» 1ος ο Δημήτρης Παπανικολάου και τη συνέχισε ο Βασίλης Σπανούλης. Αυτή λοιπόν έχει ως εξής…

*Δημήτρης Παπανικολάου 216 αγώνες με τον Ολυμπιακό / 105 αγώνες με τον Παναθηναϊκό

*Βασίλης Σπανούλης 131 αγώνες με τον Παναθηναϊκό / 251 αγώνες με τον Ολυμπιακό

*Ιωάννης Παπαπέτρου 134 αγώνες με τον Ολυμπιακό / 100 αγώνες με τον Παναθηναϊκό.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τους «πράσινους»…

*Ο κορυφαίος των νικητών, Τζέριαν Γκραντ, με τους 19 πόντους που σημείωσε, έφτασε και ξεπέρασε τους 500 στη Stoiximan Basket League. Σε 42 αγώνες στο ελληνικό Πρωτάθλημα ο Αμερικανός έχει μέσο όρο 12,33 πόντους.

*Ο Μάριους Γκριγκόνις με τους 18 πόντους του μπήκε στη 40άδα των ξένων σκόρερ του Παναθηναϊκού Aktor στη Stoiximan Basket League. Ο Λιθουανός έφτασε τους 377 και για να μπει σε αυτήν τη λίστα, άφησε εκτός τον Ντάριλ Μέικον που είχε 366 πόντους στη σεζόν 2021-22.

*Ο Ντίνος Μήτογλου σημείωσε τη 17η φετινή επίδοση 9+ ριμπάουντ από παίκτη που έμεινε αλάνθαστος στατιστικά. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε μόλις τη 2η επίδοση του Παναθηναϊκού Aktor αυτής της λίστας, αφού ο Ματίας Λεσόρ είχε στο ντέρμπι του πρώτου γύρου 11 ριμπάουντ και κανένα λάθος.

Πρώτο 0-2 στον πάγκο του Ολυμπιακού για τον Μπαρτζώκα

Η χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ είχε μία στατιστική προέκταση για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αφού υποχρεώθηκε σε ένα 0-2 απέναντι σε μία ομάδα στην κανονική περίοδο, για πρώτη φορά στην καριέρα του στον Ολυμπιακό αφού αυτό δεν είχε συμβεί στις σεζόν 2012-13, 2013-14, 2021-22 και 2022-23.

Η τελευταία φορά που ο Γιώργος Μπαρτζώκας ηττήθηκε και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου από τον ίδιο αντίπαλο, ήταν στη σεζόν 2011-12. Τότε ως προπονητής του Πανιωνίου είχε ρεκόρ 0-2 στην κανονική περίοδο απέναντι στον Ολυμπιακό του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στον Παναθηναϊκό του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και στο Ρέθυμνο Cretan Kings του Στέργιου Κουφού.

Ακόμη για τον Ολυμπιακό…

*Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος που βάσει του ranking ήταν ο κορυφαίος του, σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη φετινή επίδοση του στην «οικονομία» με συντελεστή 7 (7 ασίστ + 3 κλεψίματα + 1 τάπα – 4 λάθη). Προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν το 10 που «έγραψε» στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ Betsson (9 ασίστ + 1 κλέψιμο).

*Ο Φιλίπ Πετρούσεφ, ένας από τους καλύτερους του Ολυμπιακού στο χθεσινό ντέρμπι, σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος μεταξύ των παικτών των «ερυθρόλευκων» που έμειναν αλάνθαστοι στατιστικά, αφού σημείωσε 18. Κορυφαία επίδοση αυτής της λίστας είναι εκείνη των 23 πόντων που είχε ο Αϊζάια Κάνααν στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι.

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τους έξι πόντους του, έφτασε και ξεπέρασε τους 2.100 στη Stoiximan Basket League. Σε 273 αγώνες στην κατηγορία έχει μέσο όρο 7,7.

*Το χθεσινό παιχνίδι ήταν το πρώτο της φετινής Stoiximan Basket League στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προηγηθεί σε κανένα σημείο του. Αυτό γιατί στο ματς του πρώτου γύρου στο οποίο υποχρεώθηκε στην πρώτη ήττα του, είχε βρεθεί μπροστά ακόμη και με εννιά πόντους.

Από το Blogger.