Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 5-0

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ νίκησε με το ευρύ 5-0 τον Πανσερραϊκό, περνώντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που τον περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 7’. Ο Σοφιανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νάσμπεργκ, όμως σε δύο προσπάθειες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς.

Στο 11ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Τζίμα, αλλά ο Κατσίκας βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά, ο νεαρός επιθετικός νικήθηκε ξανά απ’ τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού.

Τελικά ο Τζίμας κατάφερε να σκοράρει στο 20ο λεπτό! Ζίβκοβιτς-Σάστρε συνδυάστηκαν, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο νεαρός φορ αυτή τη φορά νίκησε τον Κατσίκα για το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 26’. Ο Ζίβκοβιτς πήρε την πάσα απ’ τον Μιχαηλίδη, κινήθηκε προς την περιοχή, σούταρε κι έκανε το 2-0!

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια σημαντική ευκαιρία, σε ένα ματς χωρίς πίεση ουσιαστικά αφού η πρόκριση είχε κριθεί απ’ το πρώτο ματς και ακόμη περισσότερο με το γρήγορο 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με προσπάθεια του Ζίβκοβιτς που σταμάτησε ο Πεταυράκης. Ο Πανσερραϊκός στο 48’ είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει. Μετά από κόρνερ ο Άλεξιτς πήρε την κεφαλιά, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μασκανάκης αστόχησε!

Ένα λεπτό μετά, ο Μασκανάκης σούταρε αφού πέρασε τον Μάρκος Αντόνιο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 56’ ο Τζίμας δεν κατάφερε από καλή θέση να νικήσει τον Κατσίκα στην «απάντηση» του ΠΑΟΚ.

Στο 58’ ο Άλεξιτς έκανε την προσπάθεια απ’ τα αριστερά, σούταρε, με την μπάλα να φεύγει πάνω απ’ την εστία των γηπεδούχων. Ο Ζίβκοβιτς απ’ την άλλη πλευρά είχε ωραίο σουτ στο 71’, με τον Κατσίκα να διώχνει με το ένα χέρι.

Ο Πηλέας συνδυάστηκε ωραία με τον Γούλερι στο 78’, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Τελικά παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ο ΠΑΟΚ πέτυχε το τρίτο του γκολ στο 82’.

Ο Ράφα Σοάρες έκανε γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ τον Μπράντον και ο Αντρέ Ρικάρντο την έστειλε στα δίχτυα του Κατσίκα για το 3-0!

Ο «δικέφαλος» δε σταμάτησε εκεί. Τέσσερα λεπτά μετά (86’) ήταν η σειρά του Μπράντον να σκοράρει. Ο Ισπανός σούταρε δυνατά, ο Κατσίκας έκανε λάθος εκτίμηση στη φάση και είδε την μπάλα στα δίχτυα του για το 4-0!

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 1ο λεπτό του έξτρα χρόνου για τους γηπεδούχους. Ο Κωνσταντέλιας πέρασε τον Στάικο, άλλαξε μπάλα με τον Ζίβκοβιτς και με άψογο τελείωμα έκανε το 5-0!

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ για τον ΠΑΟΚ που ήταν εντυπωσιακός ακόμη και... χαλαρός, επικρατώντας με πέντε γκολ του Πανσερραϊκού.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (86’ Ταληχμανίδης), Σάστρε (46’ Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62’ Ρικάρντο), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο, Τζίμας (75’ Μπράντον).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (62’ Στάικος), Σοφιανός (77’ Γούλερι), Μούργος (62’ Τομάς), Μασκανάκης (62’ Ουάρντα), Άλεξιτς (72’ Μπετανκόρ).

Από το Blogger.