Basket League: Οι αριθμοί του αγώνα Περιστέρι - Μαρούσι

Το τρίτο στη σειρά παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League θα γίνει το Σάββατο (27/1, 19:00, ΕΡΤSPORTS 2) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Το Περιστέρι bwin θα υποδεχτεί το Μαρούσι.

Οι «κυανοκίτρινοι» (3οι, 9-6) προέρχονται από τη νίκη στην Πάτρα επί του Προμηθέα με την οποία έφτασαν τις εννιά στα τελευταία 12 παιχνίδια τους και μετά το αρχικό 0-3. Το Περιστέρι bwin μετράει επτά συνεχόμενες εντός έδρας επιτυχίες, μετά την ήττα της 2ης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό Aktor, σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε ακόμη και με 19 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα οχτώ εντός έδρας παιχνίδια του, «έχτισε» διαφορές 10-37 πόντων ενώ δεν βρέθηκε πίσω με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων –με το Λαύριο Megabolt και την ΑΕΚ Betsson.

Οι «κιτρινόμαυροι» (9οι, 5-10) μετά τη νίκη της 13ης αγωνιστικής επί του ΠΑΟΚ mateco, έχασε εντός από τον Προμηθέα και εκτός έδρας από την Καρδίτσα Ιαπωνική. Μακριά από την έδρα τους πάντως εξακολουθούν να έχουν καλύτερο απολογισμό (3-4) από εκείνον που έχουν σε αυτήν (2-6). Το Μαρούσι είναι πολύ παραγωγικό σημειώνοντας 84,14 πόντους ως φιλοξενούμενο, αλλά στον αντίποδα δέχεται 86,71.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων άρχισε να γράφεται στην περίοδο 1998-99 όταν το Μαρούσι βρέθηκε για πρώτη φορά στη Stoiximan Basket League, αφού αυτό δεν έγινε πριν τα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Το Περιστέρι bwin έχει το προβάδισμα τόσο στην έδρα του, όσο και σε εκείνη του Αμαρουσίου.

Ως γηπεδούχος, η ομάδα των «κυανοκίτρινων» κατάφερε να πάρει τα πέντε πρώτα παιχνίδια με το Μαρούσι, που ωστόσο στη συνέχεια απάντησε με τέσσερα διπλά στα επόμενα πέντε παιχνίδια των δύο ομάδων στο Περιστέρι. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν εκεί, ήταν πριν από σχεδόν 12 χρόνια, στις 3 Μαρτίου 2012, όταν το Μαρούσι νίκησε με 58-52. Εκείνο το παιχνίδι με το σαββατιάτικο συνδέεται με ένα πρόσωπο, τον Χάρη Γιαννόπουλο. Ο διεθνής φόργουορντ αγωνιζόταν στο Περιστέρι και μάλιστα είχε σημειώσει 11 πόντους.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Στο ματς της 4ης Νοεμβρίου το Περιστέρι bwin σημείωσε την πρώτη από τις δύο εκτός έδρες νίκες του στη φετινή Stoiximan Basket League. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (52-55), κράτησε το Μαρούσι στους 22 πόντους στο δεύτερο μέρος και έφτασε στη νίκη με το άνετο 103-74.

Στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ο Τζόε Ράγκλαντ ισοφάρισε το ιστορικό, μέχρι τότε, ρεκόρ των ασίστ για το Περιστέρι bwin έχοντας 12, μία επίδοση που ξεπέρασε σχεδόν τρεις μήνες αργότερα έχοντας 13 στο ματς με τον Ολυμπιακό. Πέραν των 12 ασίστ του, στο ματς του πρώτου γύρου ο Ράγκλαντ είχε και 13 ασίστ ενώ πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζέιλεν Χαντς με 23 πόντους. Για το Μαρούσι κορυφαίοι ήταν ο Αχμέντ Χιλ (18π, 4/9τρ, 4ρ, 3ασ.) και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (18π, 8/8β, 5/7δ).

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων τους…


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

MILESTONE

* Ο Κένι Ουίλιαμς με τρία ριμπάουντ θα συμπληρώσει τα 200 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με την 494η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα θα ξεπεράσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη στη λίστα της Α’ Εθνικής (από το 1963-64), μένοντας μόνος του στην 6η θέση.

* Ο Τζόε Ραγκλαντ παραμένει ο μόνος παίκτης της φετινής Stoiximan Basket League με τριψήφιο αριθμό ασίστ (126). Είναι χαρακτηριστικό ότι έχοντας ακόμη επτά παιχνίδια μπροστά του στην κανονική περίοδο, απέχει μόλις τρεις ασίστ από την επίδοση που ανέδειξε τον Άντονι Κάουαν 1ο πασέρ της περσινής σεζόν.

* Ο Νέιτ Ρένφρο είναι ένας από τους δύο παίκτες –ο άλλος είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο- της φετινής Stoiximan Basket League που έχει διψήφιο αριθμό ασίστ (19), κλεψιμάτων (16) και κοψιμάτων (16).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Με 8,53 κλεψίματα ανά αγώνα, το Περιστέρι bwin μοιράζεται με τον Παναθηναϊκό Aktor την 1η θέση της κατηγορίας. Είχε τρεις διψήφιες επιδόσεις στα τελευταία έξι παιχνίδια του ενώ στα πρώτα εννιά που έδωσε για το Πρωτάθλημα, είχε μόνο μία. 

- Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν τις λιγότερες εύστοχες βολές από κάθε άλλη ομάδα στη φετινή Stoiximan Basket League. Έχουν 12,46 ανά αγώνα, σημειώνοντας έτσι το 14,9% των πόντων τους από τη γραμμή του φάουλ.

ΜΑΡΟΥΣΙ

MILESTONE

* Ο Γκλεν Κόζι μπορεί μέσα από το ντεμπούτο του με το Μαρούσι να φτάσει σε ένα milestone, αφού απέχει 19 πόντους από τους 500 στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Αϊζάια Μπρίσκοου είναι ένας από τους επτά παίκτες που έφτασαν τους 200+ πόντους στη φετινή Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός είναι ο 59ος που έσπασε αυτό το «φράγμα» με το Μαρούσι.

* Ο Χάρης Γιαννόπουλος μέτρησε 15/15 βολές στα έξι τελευταία παιχνίδια του Αμαρουσίου στο Πρωτάθλημα.

* Ο Γκλεν Κόζι επιστρέφει στη Stoiximan Basket League, αφού συνέδεσε το όνομα του με την πορεία του Λαυρίου Megabolt μέχρι τους τελικούς του 2021. Ο Αμερικανός είχε σε 30 παιχνίδια Πρωταθλήματος της σεζόν 2020-21, 11,8 πόντους με 86,53% στις βολές, 41,17% στα τρίποντα και 3.16 ασίστ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Μαρούσι έχει το 3ο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, εκτελώντας με 55,55%.

- Τα κοψίματα των «κιτρινόμαυρων» παραμένουν κάτω από το «1» σε μέσο όρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν τα μισά από τη δεύτερη πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού (12 έναντι 24 του Λαυρίου Megabolt).

 

Από το Blogger.