Ματίας Αλμέιδα: «Δεν σκέφτομαι άλλες ομάδες, όταν επιστρέψω στη Ρίβερ θα το κάνω ως φίλαθλος»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Splendid AM990 της Αργεντινής και μίλησε αφενός για τη φετινή σεζόν στην άκρη του πάγκου της ΑΕΚ και αφετέρου για την περυσινή. Ρωτήθηκε αν θα επέστρεφε στη Ρίβερ και απάντησε ότι θα γύριζε στην "ομάδα της καρδιάς του" ως φίλαθλος και όχι ως προπονητής, ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί τη δική του ματιά για τη ζωή στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά, ανέφερε:

Για την φετινή σεζόν και το αν βρίσκονται κοντά στη κορυφή: "Είμαστε στους δύο πόντους από την κορυφή, μετά από μια εξαιρετική περυσινή χρονιά στην οποία κατακτήσαμε το πρωτάθλημα μετά από αρκετά χρόνια και το κύπελλο. Πήραμε το νταμπλ, κάτι που έχει καταφέρει η ομάδα τρεις φορές σε εκατό χρόνια, πήγαμε αρκετά καλά την περασμένη σεζόν. Αυτή τη σεζόν φτάσαμε από τα προκριματικά του Champions League στους ομίλους του Europa League, ένα βήμα που ήταν σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, στο πρωτάθλημα είμαστε σε καλή φόρμα και βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή".

Για το ότι αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής: "Ναι με επέλεξαν. Το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της ζωής μου. Θέλω να έχω μια προπονητική καριέρα όμοια με αυτή που είχα ως ποδοσφαιριστής. Ήθελα να έρθω στην Ευρώπη και η πόρτα που μάς άνοιξε ήταν από την Ελλάδα και συμφωνήσαμε."

Για τον τρόπο παιχνιδιού στην ΑΕΚ: "Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές. Η περασμένη σεζόν ήταν ξεχωριστή. Παίζουμε με το ίδιο στίλ (σ.σ. όπως και στις προηγούμενες ομάδες του), φυσικά με ποδοσφαιριστές διαφορετικών χαρακτηριστικών. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στο Europa League με ομάδες όπως η Μπράιτον, ο Άγιαξ και η Μαρσέιγ και δείξαμε στην Ευρώπη ποιοι είμαστε και ως ομάδα και ως προπονητικό επιτελείο"

Για το αν θα επέστρεφε στη Ρίβερ: "Σκέφτομαι να επιστρέψω ως οπαδός, στην κερκίδα με την οικογένεια μου. Όπως ήμουν μικρός. Θέλω να το απολαύσω, να δω την ομάδα, να δω το ανακαινισμένο γήπεδο. Το έζησα όταν ήμουν μικρός και θα ήθελα να έρθω να το απολαύσω και να έρθω με τις κόρες μου. Δεν σκέφτομαι να γυρίσω ως προπονητής. Είμαι χαρούμενος αυτή τη στιγμή, έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου δεν σκέφτομαι άλλες ομάδες. Είμαι οπαδός της Ρίβερ, έχω τη Ρίβερ στην καρδιά μου και θέλω να γυρίσω ως φίλαθλος και όχι ως κάτι άλλο. Επίσης, σέβοομαι και αγαπώ και την Μπάνφιλντ."

Για τις διαφορές Ελλάδας και Αργεντινής ως προς τον τρόπο ζωής: "Στην Ελλάδα αγαπούν την Αργεντινή. Οι Έλληνες μοιάζουν πολύ με τους Αργεντίνους. Η Αθήνα είναι τεράστια, έχει τον μισό κόσμο όλη της χώρας. Είναι μια χώρα που πέρασε μια κρίση και τώρα ανεβαίνει. Έχει εκπληκτική ιστορία, φανταστικά μέρη και πάρα πολύ τουρισμό. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια. Είναι πολύ θετικό που οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά γιατί τα ελληνικά είναι πολύ δύσκολα. Ο κόσμος εδώ θέλει να σε βοηθήσει. Είναι μια χώρα σχετικά ασφαλής. Δεν σε σκοτώνουν για ένα ζευγάρι παπούτσια αλλά υπάρχει εγκληματικότητα"

Από το Blogger.