Με Πόνσε και Φαν Βέερτ «καθάρισε» η ΑΕΚ τον ΟΦΗ!

Η ΑΕΚ με δύο γκολ του Πόνσε και ένα του Φαν Βέερτ επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ στην «Αγιά Σοφιά»!

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και επέβαλε τον ρυθμό της, θέλοντας να πιέσει τα καρέ του ΟΦΗ, ο οποίος περίμενε πιο χαμηλά και προσπάθησε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.

Στα πρώτα λεπτά η Ένωση επιτίθονταν κυρίως από τα άκρα και με στατικές φάσεις, αλλά οι Κρητικοί αμύνθηκαν αρκετά καλά στα πρώτα λεπτά. Στο 18′ το σουτ του Πινέδα σταμάτησε σε αμυνόμενο του ΟΦΗ, ενώ τρία λεπτά μετά η εντυπωσιακή κεφαλιά του Πόνσε εξουδατερώθηκε από τον Σωτηρίου.

Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, αλλά δε δημιούργησε κάποιον κίνδυνο στα καρέ του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ αντίθετα βρήκε το γκολ στο 28ο λεπτό με τον Εσέκιελ Πόνσε, έπειτα από έξοχη ατομική ενέργεια και ασίστ του Τσούμπερ.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα συνέχιζαν να πιέζουν τα καρέ του Σωτηρίου, κυρίως με τον Γκατσίνοβιτς που είχε τρεις τελικές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στην προσπάθειά του να πάρει κάτι από το ματς. Μάλιστα απείλησε στο 54′ με προβολή του Λουίς Φελίπε μετά από ωραίο γύρισμα του Τοράρινσον, το οποίο σταμάτησε ο Στάνκοβιτς.

Η Ένωση είχε την ευκαιρία του Γκατσίνοβιτς στο 61ο λεπτό όταν ο Σέρβος βρήκε τον κενό χώρο και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Σωτηρίου να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι κιτρινόμαυροι πάντως βρήκαν το γκολ με τον Πόνσε και εκεί έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση της ΑΕΚ.

Στο φινάλε ο ΟΦΗ πάλεψε για να μειώσει στο σκορ, όμως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που σκόραρε στην τελευταία φάση με τον Τομ Φαν Βέερτ.

Από το Blogger.