Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό με 3-0

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 0-3 τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Super League. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι «πράσινοι» έφτασαν τους 50 βαθμούς και πλέον ισοβαθμούν με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» βέβαια να αγωνίζεται στις 20:00 με την ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στην αναμέτρηση με το… καλημέρα, καθώς στο 8ο λεπτό ο Βέρμπιτς έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και έκανε το 0-1. Ο Παναθηναϊκός έφτασε μία… ανάσα από το δεύτερο γκολ (20′), όμως το σουτ του Βιλένα – μετά από τακουνάκι του Μπερνάρ – κατέληξε λίγο άουτ. Το 0-2 δεν άργησε να έρθει, με τον Παλάσιος στο 31′ να σημαδεύει σωστά σ’ ένα διαγώνιο δυνατό σουτ μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Πανσερραϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Ντανκερλούι να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 59ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το τρίτο γκολ, όμως Κώτσιρας και Παλάσιος – στην επαναφορά – δεν κατάφεραν να νικήσουν τον γκολκίπερ του Πανσερραϊκού, με το 0-2 να παραμένει. Ένδεκα λεπτά αργότερα (70′) ο Λοντίγκιν έκανε μία σπουδαία επέμβαση, μπλοκάροντας την μπάλα λίγο πριν ο Σοφιανός εκτελέσει μέσα από την μικρή περιοχή. Στο 74′ καταγράφηκε η καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βιλένα να πιάνει την κεφαλιά και τον Κοβάν να σταματάει την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Γερεμέγεφ – ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση – βρήκε την μπάλα μετά από σουτ του Μαντσίνι και διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμαντής (25’ λ.τρ. Σοφιανός), Στάικος (8, Ουεντραόγκο (46’ Πεταυράκης), Μορέιρα, Ουάρντα, Τομάς (69’ Χατζηστραβός), Άλεκσιτς (69’ Μπετανκόρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ, Ζέκα, Βιλένα (89’ Μαντσίνι), Παλάσιος (84’ Λημνιός), Μπερνάρ (84’ Σένκεφελντ), Βέρμπιτς (57’ Κώτσιρας), Σπόραρ (89’ Γερεμέγεφ).

Από το Blogger.