Σύμμαχος ο ΕΣΑΚΕ στην προσπάθεια εξάλειψης των φαινομένων βίας στον αθλητισμό

«Είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση να πατάξει τη βία από τα γήπεδα», δήλωσε ο κ. Ευθύμης Ρεντζιάς, Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, μετά την συνάντηση που είχε μαζί με τον πρόεδρο της Super League κ. Μηνά Λυσάνδρου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τους παρέδωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις προδιαγραφές του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, παρουσία του Γενικού Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Ο Υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών λιγκών να μεριμνήσουν άμεσα για τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε στις 6 Μαρτίου, ημέρα που ξεκινά η εφαρμογή της, να έχουν άπαντες συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές που περιγράφονται αναλυτικά στην ΚΥΑ. Τους κατέστησε σαφές ότι όποια ομάδα δεν έχει συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα, από τις 7 Μαρτίου το γήπεδό της θα παραμένει κλειστό για τους φιλάθλους.

Οι εκπρόσωποι της Super League και της Stoiximan Basket League από την πλευρά τους, επιβεβαίωσαν την απόλυτη στήριξη τους στα καινοτόμα μέτρα και συστήματα, που φέρνει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, για την αντιμετώπιση της βίας και δεσμεύτηκαν ότι θα δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για να είναι όλα τα γήπεδα, στις 6 Μαρτίου, ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, έτοιμα.

Σχετικά με την διαδικασία ταυτοπροσωπίας διευκρινίστηκε πως σε ότι αφορά στα γήπεδα της Stoiximan Basket League θα ισχύσει από τη νέα σεζόν.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βρούτσης τόνισε:

«Στο πλαίσιο των καλών σχέσεων και της συναίνεσης που έχουμε διαμορφώσει εξ αρχής με όλους τους παράγοντες του αθλητισμού για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προσπαθεί να αναχαιτίσει την παραβατικότητα στα γήπεδα, συναντήθηκα με τη Super League και τον πρόεδρό της τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Γενικό Διευθυντή της Basket League, τον Ευθύμη Ρεντζιά.

Παρέδωσα και στις δύο Λίγκες,  το ΦΕΚ, όπως δημοσιεύτηκε και περιγράφει αναλυτικά τις προδιαγραφές του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε στις 6 Μαρτίου που ξεκινά η εφαρμογή του, να έχουν δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να είναι έτοιμα τα γήπεδα.

Όποια ομάδα δεν συμμορφωθεί, το γνωρίζουν ήδη όλοι, από τις 7 Μαρτίου οι αγώνες της θα πραγματοποιούνται χωρίς φιλάθλους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Ευθύμη Ρεντζιά, αλλά και κάθε μια ΠΑΕ και ΚΑΕ ξεχωριστά για τη συνεργασία τους, όπως και τα κόμματα που συναίνεσαν με ευρεία πλειοψηφία στο νομοσχέδιο. Σήμερα προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος που αισιοδοξούμε στο τέλος να βγάλει νικητή το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.  

Αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνει συγκεκριμένους μηχανισμούς που δεν απαιτεί την παρέμβαση της Πολιτείας για την υλοποίησή του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αν τηρηθούν οι ημερομηνίες 6/3 για τις κάμερες και 9/4 για την ταυτοπροσωπία, θα είναι μια νέα εποχή για τον αθλητισμό της χώρας μας».

Ο κ. Ευθύμης Ρεντζιάς επισήμανε:

«Ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League θα συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια της Πολιτείας για την πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Είναι ένα νομοσχέδιο στην σωστή κατεύθυνση και με καταλύτη την τεχνολογία πιστεύω ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρέπει όλοι όσοι αγαπάμε τον αθλητισμό να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να προστατεύσουμε το «σπίτι» μας, τα γήπεδα και γενικά τον χώρο του αθλητισμού, από όσους θέλουν να το βλάψουν.

Ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με την βία και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε αυστηροί στην προάσπιση του δικαιώματος των πολλών να χαίρονται τα σπορ. Είμαστε όλοι απέναντι στη βία. Θέλουμε να δώσουμε το δικαίωμα στους πολλούς να απολαμβάνουν τον αθλητισμό και στους λίγους που θέλουν να βλάψουν τον χώρο, να μείνουν εκτός.

O ΕΣΑΚΕ και η Stoiximan Basket League συστρατευόμαστε στον αγώνα εναντίον της βίας».

Από το Blogger.