Η διπλή σύμπτωση για τον Παναθηναϊκό

Για τον Παναθηναϊκό AKTOR δεν έλαβε τέλος μόνο το αήττητο σερί που κρατούσε ως γηπεδούχος κόντρα στον Άρη Midea από τον Ιανουάριο του 1997 αλλά και εκείνο που είχε στη φετινή Stoiximan Basket League. Το συγκεκριμένο γεγονός μάλιστα συνοδεύεται από μία διπλή σύμπτωση.

Την πρώτη από τις πέντε φορές στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε αήττητος στη 17η αγωνιστική, υποχρεώθηκε στην πρώτη ήττα του στη συγκεκριμένη «στροφή» κι από τον ίδιο αντίπαλο, τον Άρη Midea. Ήταν η περίοδος 2007-08 όταν ο Παναθηναϊκός AKTOR, με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο του είχε μπει στο Πρωτάθλημα με το 16/16. Στη 17η αγωνιστική επισκέφτηκε τον Άρη Midea που τότε είχε στον πάγκο του τον Γκόρντον Χέμπερτ και έχασε το αήττητο του στο «Παλέ» αφού οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 82-75.

Οι «πράσινοι» έτσι, μετά τη χθεσινή ήττα τους, δεν θα καταφέρουν να φτάσουν ως το τέλος της κανονικής περιόδου αήττητοι κάτι που κατάφεραν μόνο στην περίοδο 2017-18 όταν έκαναν το 26/26.

Κατά τα άλλα…

*Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε περισσότερα λάθη από κάθε άλλο παιχνίδι του στη φετινή Stoiximan Basket League. Είχε 19 ένα περισσότερο από το εκτός έδρας παιχνίδι του με το Λαύριο Megabolt.

*Οι 10 πόντοι στους οποίους περιορίστηκε στην πρώτη περίοδο αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στη σεζόν. Η προηγούμενη μικρότερη, «πράσινη» επίδοση ενός δεκαλέπτου ήταν εκείνη των 11 πόντων που σημείωσε στην πρώτη περίοδο του αγώνα στο Περιστέρι και στην πρώτη περίοδο του αγώνα στο ΣΕΦ.

*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου, ως προς τη φετινή Stoiximan Basket League, συνιστά για τον Παναθηναϊκό AKTOR και το -15 της πρώτης περιόδου (10-25). Το προηγούμενο μεγαλύτερο, εις βάρος του σκορ σε ένα δεκάλεπτο, ήταν το 15-29 (-14) της τρίτης περιόδου του παιχνιδιού με την ΑΕΚ Betsson για την 7η αγωνιστική.

*Το -19 στο οποίο βρέθηκε στην εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου αποτελεί ισοφάριση της μεγαλύτερης εις βάρους του διαφοράς στο φετινό Πρωτάθλημα. Αυτήν χρειάστηκε να ανατρέψει στο ματς της 2ης αγωνιστικής με το Περιστέρι bwin. Το έκανε και χθες χωρίς ωστόσο να αποφύγει την ήττα.

*Το 13-0 που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός AKTOR προς το τέλος του αγώνα, αποτελεί ισοφάριση του μεγαλύτερου εις βάρος του σερί στη φετινή Stoiximan Basket League. Το ίδιο δέχτηκε και στην εξέλιξη του αγώνα της πρεμιέρας με το Μαρούσι, όταν το 80-55 του 35:57 μετατράπηκε στο 80-68 του 37:49).

*Στον αντίποδα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της σεζόν στα κοψίματα κάνοντας επτά. Τόσα είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Ιαπωνική, μετρώντας τις τρεις από τις συνολικά έξι επιδόσεις επτά κοψιμάτων του φετινού Πρωταθλήματος.

*Σε ατομικό επίπεδο, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα ξεπήδησε για τους «πράσινους» χθες και αφορούσε στον Ντίνο Μήτογλου που έγινε ο 12ος ριμπάουντερ στην ιστορία τους στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 11 ριμπάουντ στον αγώνα με τον Άρη Midea και φτάνοντας τα 670 ξεπέρασε κατά ένα τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Από το Blogger.