«Ο κ. Μελισσανίδης αποκάλεσε τον Κάκο "μαϊμού" και δεν ασκήθηκε δίωξη»

Μετά την προσωρινή διακοπή στην υπόθεση για τη ρατσιστική επίθεση του Μπέου στον Τεττέι, η δικηγόρος του ισχυρού άντρα της ομάδας της Θεσσαλίας προς υπεράσπιση του πελάτη της χρησιμοποίησε το περιστατικό όπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε χαρακτηρίσει «μαϊμού» τον Τάσο Κάκο σε τηλεοπτική εκπομπή.

Εδώ μπορείτε να θυμηθείτε τι είχε συμβεί στο εν λόγω περιστατικό όπου ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ, είπε για τον Κάκο συν τις άλλοις ότι είναι «έμμισθος και νούμερο».

Χαρακτηριστικά είπε:

«Η λέξη μαϊμού στην ελληνική γλώσσα δεν έχει ραστιστική χροιά. Σε δεκάδες λεξικά χρησιμοποιείται με την έννοια του πονηρού και του ψεύτικου. Δεν υπάρχει κανένα λεξικό που να δίνει ρατσιστική χρονιά.

Προσκομίζουμε διάφορα αντίγραφα λεξικών, μαζί με την ερμηνεία του κύριο Χαραλαμπάκη, γλωσσολόγου. Στην ποδοσφαιρική γλώσσα χρησιμοποιείται η λέξη ως μαϊμού πέναλτι, μαϊμού φάουλ και δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη. Χρησιμοποιείται μεταφορικά.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε χαρακτηρίσει τον διαιτητή Κάκο τρεις φορές μαϊμού. Πάλι δεν ασκήθηκε δίωξη ορθώς. Μοναδικός σκοπός είναι η αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος», ανέφερε η κυρία Βλαχάβα».

Από το Blogger.