Ο Προμηθέας στη μεγαλύτερη, εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του

Το ντέρμπι της Πάτρας κρίθηκε με ξεκάθαρο τρόπο υπέρ του Προμηθέα που επικράτησε του Απόλλωνα Carna με 84-56. Αυτή η νίκη μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του ως η ευρύτερη που σημείωσε στα 115 εκτός έδρας παιχνίδια του για τη Stoiximan Basket League (92 κανονικής περιόδου και 23 πλέι οφ).

Με το χθεσινό (10/2) +28 ξεπέρασε κατά έναν πόντο το προηγούμενο ρεκόρ του αφού είχε νικήσει με 27 τη Λάρισα στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 (69-96). Αυτή ήταν η τέταρτη εκτός έδρας νίκη της αχαϊκής ομάδας που σημειώθηκε με 20+ πόντους ενώ συνολικά κατατάσσεται στην 6η θέση των μεγαλύτερων σε έκταση επιτυχιών του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Προμηθέας έκανε παράλληλα το καλύτερο, φετινό, αμυντικό του παιχνίδι κρατώντας τον Απόλλωνα Carna στους 56 πόντους. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 68 που δέχτηκε στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Νάσος Μπαζίνας διέλυσε το ρεκόρ καριέρας του στο σκοράρισμα στη Stoiximan Basket League αφού σημείωσε 14 πόντους. Πριν το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε ξεπεράσει τους επτά σε κάποιο από τα προηγούμενα 57 παιχνίδια του στην κατηγορία. Τόσους είχε στα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και το Μαρούσι για την 11η και τη 14η αγωνιστική αντίστοιχα ενώ πριν τη φετινή σεζόν το ρεκόρ του ήταν οι έξι πόντοι. Ρεκόρ καριέρας αποτελούν βέβαια και τα τέσσερα εύστοχα τρίποντα του (4/5).

Παράλληλα ο γκαρντ του Προμηθέα με τους 14 πόντους που είχε χθες, έφτασε και ξεπέρασε τους 100 μέσα από την 58η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Άντονι Κάουαν είχε 4/7 τρίποντα και «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα του Προμηθέα. Είναι πλέον 6ος αφού έφτασε τα 72 και ξεπέρασε τον Τρέβις Σίμπσον που είχε 68 στις σεζόν 2021-22 και 2022-23.

Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 17 πόντους και 10 ασίστ. Έτσι έγινε ο 3ος μετά τους Τζόε Ράγκλαντ και Έλβαρ Φρίντρικσον που έφτασε τα 3+ double-double με πόντους και ασίστ και συνολικά ο 10ος που έφτασε τα 3+ στη σεζόν. Με αυτό ο Προμηθέας «έπιασε» στη 2η θέση της σχετικής λίστας και στα επτά double-double τον ΠΑΟΚ mateco, τον Απόλλωνα Carna και το Περιστέρι bwin.

Ο Κάουαν σημείωσε και τις τρεις επιδόσεις του σε εκτός έδρας ματς αφού οι προηγούμενες ήταν εκείνες των αγώνων με τον Κολοσσό H Hotels Collection και την Καρδίτσα Ιαπωνική. Έχει, μάλιστα, ήδη φτάσει τον αριθμό double-double που σημείωσε στην περσινή σεζόν.

Ενώ εξελίσσεται ακόμη η 18η αγωνιστική, απομένουν άλλες τέσσερις αγωνιστικές για την κανονική περίοδο, η δεύτερη φάση του νέου format και βέβαια τα πλέι οφ, η φετινή Stoiximan Basket League έχει ήδη ξεπεράσει σε double-double με πόντους και ασίστ τον αντίστοιχο περσινό αριθμό. Αυτό που σημείωσε χθες ο Κάουαν ήταν το 15ο ενώ στην περσινή σεζόν είχαν σημειωθεί συνολικά 14.

*Στη 15άδα των κορυφαίων πασέρ του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League μπήκε ο Χάντερ Χέιλ. Με τις πέντε ασίστ που είχε χθες, έφτασε τις 64 και ξεπέρασε τον Αμπντούλ Γκάντι που είχε 62 στη σεζόν 2021-22.

Ο Αμερικανός ωστόσο δεν βρέθηκε σε καλή, εκτελεστικά, βραδιά και είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι 10+ άστοχα σουτ εντός πεδιάς αφού μέτρησε 3/13 μετά τα 6/18 του αγώνα με τον Ολυμπιακού. Στο χθεσινό παιχνίδι είχε 1/9 τρίποντα και πλέον μετράει τις τρεις από τις συνολικά πέντε επιδόσεις 8+ άστοχων σουτ από την περίμετρο σε έναν αγώνα. Είχε 0/9 στην 8η αγωνιστική με τον Άρη Midea και 3/11 στη 14η αγωνιστική με το Μαρούσι.

*Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι πλέον 22ος σε αγώνες στην ιστορία του Πρωταθλήματος, από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1992-93). Έφτασε τους 225 και ξεπέρασε τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

Από το Blogger.