Μεντιλίμπαρ: «Ξέρω το προφίλ της ενδεκάδας και τον παικτών, πιθανόν να δείτε κάποια αλλαγή»

Ευχάριστες είναι οι αναμνήσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την Ουγγαρία, καθώς εκεί κατέκτησε το Europa League με την Σεβίλλη, με τον Ισπανό προπονητή να αναφέρεται στις ομοιότητες της περσινής του περιπέτειας με τους Σεβιγιάνους, με την φετινή στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά ο Μεντιλίμπαρ μίλησε:

Για τις αναμνήσεις του από την Βουδαπέστη, όπου κατέκτησε το Europa League: “Έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις από τη Βουδαπέστη, η Σεβίλλη μού θυμίζει πολύ τον Ολυμπιακό, πολλά πράγματα έως τώρα μου θυμίζουν την περσινή περιπέτεια. Δεν θα παίξουμε αύριο έναν τελικό, όμως πρόκειται για μία πρόκριση. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες, όσο πιο συγκεντρωμένοι είμαστε, τόσο πιο κοντά είμαστε στην πρόκριση”.

Για το τι θέλει τακτικά περισσότερο σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: “Σε σχέση με το πρώτο ματς, στο πρώτο μέρος ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, μας ανάγκασε να παίξουμε στο δικό μας γήπεδο. Να μπούμε καλύτερα στο πρώτο μέρος, εάν πιέσουμε πιο ψηλά τον αντίπαλο και τον υποχρεώσουμε στο δικό μας παιχνίδι, τότε θα είναι δύσκολα για τον αντίπαλό μας. Μου αρέσει οι ομάδες μου να αμύνονται ψηλά, στόχος μας να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να είμαστε αυτοί που θα έχουμε τον έλεγχο του αγώνα”.

Για το αν έχει καταλήξει στην 11άδα: “Θα δείτε αύριο, παραμένει μία προπόνηση, μία προπόνηση που μπορεί να σε αλλάξει τα πλάνα. Ξέρω το προφίλ της ενδεκάδας και τον παικτών, πιθανόν να δείτε κάποια αλλαγή. Έχω πάρει κάποιες αποφάσεις μου θα δείτε αύριο”.

Για την υψηλή άμυνα και εάν είναι το κλειδί: “Μου αρέσει περισσότερο η άμυνα ψηλά, όχι και πιο πίσω. Όποιος θέλει να βοηθήσει πρέπει να προσαρμοστεί στην ιδέα. Οι παίκτες είναι ποιοτικοί, ανταποκρίνονται στην πληροφορία. Στα προηγούμενα ματς με διαφορετικούς παίκτες, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στην ιδέα αυτή και είναι μία πολύ καλή είδηση”.

Για την κόλαση που περιέγραψε ο Στάνκοβιτς και πώς θα περιέγραφε το ματς: “Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, κρίνεται μία πρόκριση. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα, ερχόμαστε από μία κόλαση στη Θεσσαλονίκη και τα πήγαμε μία χαρα, δεν νομίζω πως οι παίκτες μας θα επηρεαστούν. Όπου κι αν πηγαίνουμε σε αυτή τη διοργάνωση θα υπάρχει κόσμος”

Από το Blogger.