Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Άρη στον ημιτελικό του Final-8 και έκλεισε θέση στον τελικό

Η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση στον τελικό του ΟΠΑΠ Final 8 είναι ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR καθώς επικράτησε με 76-65 του Άρη Midea.

Με κορυφαίο τον Κέντρικ Ναν που σημείωσε 20 πόντους, με 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας. Από τον Άρη Midea ξεχώρισε ο Βασίλης Τολιόπουλος με 21 πόντους.

Το ξεκίνημα των δύο ομάδων ήταν νευρικό με πολλές μονομαχίες και τον Άρη Midea να περνάει μπροστά με 9-5 χάρη στους πέντε συνεχόμενους πόντους του Βασίλη Τολιόπουλου. Την ίδια στιγμή ο Εργκίν Αταμάν αναζητούσε το κατάλληλο σχήμα, ώστε η ομάδα του να επιβάλλει τον ρυθμό της. Με τις λύσεις του Κέντρικ Ναν οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να είναι μπροστά με 19-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR μπήκε με σερί 7-0, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια να προηγηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (26-16) στο 12’, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

H αποβολή του Λεσόρ με δεύτερη τεχνική ποινή αναπροσάρμοσε τα πλάνα του Αταμάν ενώ ο Τολιόπουλος συνέχιζε να είναι η επιθετική αιχμή των «κίτρινων» με 17 πόντους στο πρώτο μέρος. Στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 44-33 και 8 επιθετικά ριμπάουντ ενώ ο Άρης Midea πλήρωνε τα 11 λάθη του.

H εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην επανάληψη αφού ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός όπως και το σκορ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ΑΚTOR διατηρούσε το προβάδισμα με επιμέρους σκορ 14-11 (58-44) στο τρίτο δεκάλεπτο. Από κει και έπειτα, ο Άρης Midea δεν έβρισκε με συνέπεια επιθετικές λύσεις και οι «πράσινοι» που έφτασαν να προηγούνται με 70-53, έφτασαν στον στόχο τους.

Από το Blogger.