Super League 1: Οι αριθμοί του αγώνα Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

Χωρίς νίκη φιλοξενούμενου έχουν ολοκληρωθεί οι οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχει επικρατήσει στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του και ο Ατρόμητος στα τρία τελευταία που ήταν γηπεδούχος είχε μια ισοπαλία και δύο νίκες.

Το τελευταίο διπλό είχε σημειωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 στο Περιστέρι. Τα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσαν οι Άκπομ, Λέο Μάτος και Κρέσπο, ενώ για τον Ατρόμητο είχε βρει δύο φορές δίχτυα ο Βέλλιος.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 26 φορές, με πρώτη από αυτές στο μακρινό 1972, όταν στις 26 Νοεμβρίου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Σαράφη και Αποστολίδη. Ο Δικέφαλος είχε πέντε νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις του στην Αθήνα κόντρα στον Ατρόμητο για την πρώτη περίοδο παρουσίας της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Στέλιος Σφανιανάκης ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε δύο γκολ στην ίδια αναμέτρηση για τον Ατρόμητο το 2007, ενώ ο Σταύρος Σαράφης και ο Γιώργος Κούδας το είχαν καταφέρει από το 1976 για τον ΠΑΟΚ στην ευρύτερη νίκη του επί του Ατρομήτου εκτός έδρας, με σκορ 6-1.

Οι Βέλλιος και Κουλούρης είναι οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει ζεύγος γκολ σε αναμέτρηση που έγινε στο Περιστέρι, ενώ ο Ευθύμης Κουλούρης είναι και ο μόνος που έχει σκοράρει και για τις δύο ομάδες σε αναμέτρηση Ατρόμητος – ΠΑΟΚ.

26 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

7 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

9 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 28-35

Από το Blogger.