Το «παράσημο» των 20 πόντων της Καρδίτσας

Μπορεί να μην απέφυγε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το 0-11 μακριά από την έδρα της, ωστόσο η Καρδίτσα Ιαπωνική ήταν αξιόμαχη στο ΣΕΦ και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό τουλάχιστον για τρεις περιόδους. Στη στατιστική της καταγράφηκε μία επίδοση που ξεχωρίζει, αυτή των 20 πόντων από αιφνιδιασμούς.

Είναι μία επίδοση που παίρνει μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογιστούν το ότι σημειώθηκε σε εκτός έδρας παιχνίδι και απέναντι στην καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου μάλιστα, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της αφού 20 πόντους είχε στο transition και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea.

Ενδεικτικό του πόσο μεγάλη είναι αυτή η επίδοση για τη θεσσαλική ομάδα, είναι το γεγονός ότι είναι και η μεγαλύτερη που δέχτηκε φέτος ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δεχτεί 18 πόντους στον αιφνιδιασμό από τον Παναθηναϊκό AKTOR εντός έδρας και 17 από την ΑΕΚ Betsson, επίσης εντός έδρας.

Επίσης, για να υπάρχει ένα ακόμη μέτρο σύγκρισης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Καρδίτσα Ιαπωνική είχε σημειώσει στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό δύο πόντους στο «ανοιχτό γήπεδο» ενώ είχε μέσο όρο, πριν το χθεσινό παιχνίδι, 13,2 πόντους.

Ακόμη κι έτσι όμως η Καρδίτσα Ιαπωνική έκλεισε την κανονική περίοδο χωρίς εκτός έδρας νίκη και με απολογισμό 0-11, όπως και πέρυσι. Έτσι έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που έμεινε για δύο συνεχόμενες σεζόν χωρίς εκτός έδρας νίκη. Αυτό είχε γίνει από τη Δάφνη των σεζόν 1993-94 και 1994-95 όταν έκανε και στις δύο το 0-13. Σε αυτήν τη λίστα θα βρεθεί και ο Απόλλων Carna αν δεν νικήσει σήμερα (17/3, 20:15) στο Λαύριο.

Σε ατομικό επίπεδο για την Καρδίτσα Ιαπωνική…

*Ο Σακ Μπιουκάναν ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα του ΣΕΦ. Με τους 18 πόντους που σημείωσε μάλιστα, έγινε ο 3ος σκόρερ της θεσσαλικής ομάδας στην κατηγορία. Έφτασε τους 211 και ξεπέρασε τον Ρομπέρτο Γκάλινατ που είχε 207 στην περσινή σεζόν.

*Ο Ρομέλο Ουάιτ είχε 6/9 δίποντα και με αυτά έγινε ο 1ος στη διετή ιστορία της θεσσαλικής ομάδας στη Stoiximan Basket League, που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ.

*Βασίλης Χρηστίδης, Σακ Μπιουκάναν και Ρομέλο Ουάιτ με την 21η εμφάνιση τους στη σεζόν, ξεπέρασαν τους Σαΐντ Πρίτζετ και Ντάβιντ Γκάμπροβσεκ που είχαν 20 στην περσινή, ενώ έφτασαν στη 2η θέση της λίστας της ομάδας τους, τον Γιάννη Αθηναίου. Την επόμενη εβδομάδα θα «πιάσουν» στην κορυφή της τον Γιάννη Αγραβάνη.

Από το Blogger.