Ο Μουράτος 2ος σε εύστοχα δίποντα με το Λαύριο

Ο Βασίλης Μουράτος ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες του Λαυρίου Megabolt που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων (13) και ένας από τους έξι που έφτασε σε διψήφιο ranking (11) στο χθεσινό (17/3) παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna. Μέσα από αυτήν την εμφάνιση έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

Ο διεθνής γκαρντ είχε 4/7 δίποντα και με αυτά ανέβηκε στη 2η θέση της ιστορικής λίστας του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League. Για να συμβεί αυτό, έφτασε τα 199 και ξεπέρασε τον Τζαμάλ Νίξον που είχε 195 στην τετραετία 2015-19. Η κορυφή πάντως είναι αρκετά μακριά, αφού σε αυτήν βρίσκεται ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 265 εύστοχα δίποντα.

Ο Μουράτος ακόμη μέσα από το χθεσινό παιχνίδι έφτασε και ξεπέρασε τις 500 προσπάθειες για τρίποντο σε 192 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Έχει 133/501 εκτελώντας με 26,54%.

Κατά τα άλλα για την ομάδα της Λαυρεωτικής…

*Ο Θοδωρής Ζάρας πραγματοποίησε την 380ή εμφάνιση του στην κατηγορία και ξεπέρασε τον Αντώνη Ασημακόπουλο για να μείνει μόνος στη 18η θέση της λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Παράλληλα «έπιασε» στην 26η εκείνης της Α’ Εθνικής (από το 1963-64) τον Βασίλη Νυδριώτη.

*Ο Καλίντ Μουρ έκανε εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ μαζεύοντας 11. Τρία από αυτά ήταν στην επίθεση και του έδωσε μία θέση στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας των «μεταλλωρύχων». Ο Αμερικανός έφτασε τα 43 και ξεπέρασε τον Μίλαν Μιλόσεβιτς (2018-19) και τον Σάβιον Φλαγκ (2022-23).

*Ο Νοά Χόρκλερ τελείωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ φτάνοντας για πρώτη φορά φέτος σε double-double. Ο Αμερικανός είχε τέσσερις τέτοιες επιδόσεις στην περσινή σεζόν ως παίκτης του Άρη Midea.

Ο Χόρκλερ σημείωσε ρεκόρ περιόδου για το Λαύριο Megabolt με τα έξι επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε. Αυτή ήταν συνολικά η 23η επίδοση 6+ επιθετικών ριμπάουντ της σεζόν.

*Ο Μάρκους Θόρντον σημείωσε την τρίτη επίδοση 17+ πόντων, 5+ ασίστ που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών μεταξύ των παικτών του Λαυρίου Megabolt στη σεζόν, έχοντας 17 πόντους, 5 ασίστ και κανένα λάθος. Είναι μία λίστα στην οποία μπήκαν πρώτοι ο Ξαβιέ Καστανέδα στο ματς στο Περιστέρι για την 7η αγωνιστική (20 πόντοι, 7 ασίστ, 0 λάθη) και ο Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους στο ματς της 9ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (18 πόντοι, 5 ασίστ, 0 λάθη). 

*Το Λαύριο Megabolt σημείωσε 25 από τους 82 πόντους του, μέσα από τα 14 λάθη του Απόλλωνα Carna. Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση του, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 21 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Από το Blogger.