Basket League: Οι αριθμοί του αγώνα Λάυριο - Καρδίτσα

Στο Λαύριο θα διεξαχθεί το δεύτερο, χρονικά, παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Το Λαύριο Megabolt θα αντιμετωπίσει αύριο (2/3, 18:00, ΕΡΤ Sports 1) την Καρδίτσα Ιαπωνική.

Η ομάδα της λαυρεωτικής (10η, 6-12) πήγε στη διακοπή μετά από την εντός έδρας ήττα από το Περιστέρι bwin. Πριν από αυτήν ωστόσο, είχε σημειώσει δύο νίκες επί του Προμηθέα και του Αμαρουσίου με τις οποίες βρέθηκε στο +3 από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Το Λαύριο Megabolt έχει ρεκόρ 4-5 στο γήπεδο του, έχοντας φτάσει ήδη τον αριθμό νικών που είχε στις δύο προηγούμενες σεζόν. Είχε τελειώσει τη σεζόν 2021-22 με ρεκόρ 4-8 και τη σεζόν 2022-23 με 4-7.

Η θεσσαλική ομάδα (9η, 6-12) φεύγει από την έδρα της έπειτα από επτά συνεχόμενα, εντός έδρας παιχνίδια. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε μακριά από το γήπεδο της ήταν στις 23 Δεκεμβρίου απέναντι στον ΠΑΟΚ mateco (72-69). Η Καρδίτσα Ιαπωνική παραμένει χωρίς διπλό στη Stoiximan Basket League αφού είναι στο 0-9 στη φετινή σεζόν, μετά το περσινό 0-11.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η μικρή ιστορία αγώνων των δύο ομάδων αναδεικνύει, ως τώρα, νικητή το Λαύριο Megabolt δεδομένου ότι έκανε το 2/2 στην περσινή σεζόν. Όσο εύκολα είχε επικρατήσει εκτός έδρας όμως (70-85), τόσο δύσκολα το έκανε εντός έδρας. Η ομάδα της λαυρεωτικής είχε επικρατήσει με 81-80 στηριζόμενη στο δίδυμο των Σάβιον Φλαγκ (23π, 6ρ, 5ασ) και Γιάννη Κουζέλογλου (17π.), με τον δεύτερο μάλιστα να σημειώνει τους 10 από τους 13 πόντους της ανατροπής των νικητών στο τέλος. Για τη θεσσαλική ομάδα είχαν ξεχωρίσει ο Σαΐντ Πρίτζετ (16π, 10ρ, 5ασ.) και ο Άλεξ Χάντερ (16π, 4ασ, 3κλ). Με εκείνη τη νίκη του μάλιστα, το Λαύριο Megabolt είχε «ανοίξει λογαριασμό» στο περσινό Πρωτάθλημα έπειτα από το αρχικό του 0-8.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Η Καρδίτσα Ιαπωνική σημείωσε την πρώτη νίκη της επί του Λαυρίου Megabolt αφού επιβλήθηκε στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με 84-68. Ήταν ένα αποτέλεσμα που είχε γι’ αυτήν την ίδια αξία που είχε για την ομάδα της λαυρεωτικής εκείνης που σημείωσε εντός έδρας στην περασμένη σεζόν. Αυτό γιατί οι Θεσσαλοί πανηγύρισαν έτσι για πρώτη φορά φέτος στη Stoiximan Basket League.

Την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου οδήγησαν στη νίκη οι Τζόρνταν Σάιμπερτ (17π, 5/5δ, 5ρ, 3ασ), Μίτσελ Σμιθ (12π, 7ρ) και Μάρεκ Κλάσεν (11π, 10ασ). Για εκείνη του Κώστα Μέξα είχαν ξεχωρίσει ο Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους (16π, 7ασ) και ο Ξαβιέ Καστανέδα (13π, 8ρ).

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Ο Βασίλης Μουράτος με τέσσερις πόντους θα φτάσει τους 1.400 στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έχει μέσο όρο καριέρας τους 7,38 αφού έφτασε τους 1.396 μέσα από 189 αγώνες.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μάρκους Θόρντον χρειάζεται τρεις πόντους για να γίνει ο 32ος στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt που θα φτάσει τους 200.

* Ο Καλίντ Μουρ μοιράζεται με τον Τσαντ Μπράουν την κορυφή της λίστας των αμυντικών ριμπάουντ, έχοντας από 82.

* Στις τρεις εμφανίσεις του με το Λαύριο Megabolt, ο Μάριον Τζάκσον είχε 0/9 τρίποντα. Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των παικτών που δεν έχουν βρει τον στόχο από την περίμετρο, πίσω από τα 0/14 που έχει ο Δημήτρης Κατσίβελης.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της λαυρεωτικής κερδίζει 22,5 φάουλ ανά αγώνα, τα περισσότερα από κάθε άλλη στη φετινή Stoiximan Basket League.

- Το Λαύριο Megabolt έχει το δεύτερο, μεγαλύτερο παθητικό πόντων της κατηγορίας αφού δέχεται 86,22 πόντους ανά αγώνα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ

MILESTONE

* Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς χρειάζεται επτά αμυντικά ριμπάουντ για να φτάσει τα 900 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ έχει μέσο όρο καριέρας τα 2,8.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ένα εύστοχο δίποντο θα είναι αρκετό για τον Σακ Μπιουκάναν για να ξεπεράσει τον Γιάννη Αγραβάνη, τον Σον Έβανς και φτάνοντας τα 52 να βρεθεί στην 3η θέση της σχετικής λίστας της Καρδίτσας Ιαπωνική.

* Ο Ρομέλο Ουάιτ είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ της φετινής Stoiximan Basket League, έχοντας 133 ριμπάουντ.

* Ο Τέβιν Μακ σημείωσε τις δύο κορυφαίες επιδόσεις πόντων της θεσσαλικής ομάδας στη σεζόν, έχοντας 30 κόντρα στον Προμηθέα για τη 13η και 29 κόντρα στο Περιστέρι bwin για τη 17η αγωνιστική.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η Καρδίτσα Ιαπωνική είναι μία από τις τρεις ομάδες που έχουν διψήφιο μέσο όρο επιθετικών ριμπάουντ. Βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας με 10,27 ανά αγώνα.

- Η θεσσαλική ομάδα εκτελεί με 66,24% από τη γραμμή του φάουλ, έχοντας το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας. Είναι μία θέση που είχε και στην περσινή σεζόν, σουτάροντας με 67,35%.

Από το Blogger.