Η αδρεναλίνη ανεβαίνει με τη νέα φάση της Basket League!

Ακόμη περισσότερες συγκινήσεις και αγώνες με μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπόσχεται η νέα φάση της Stoiximan Basket League, η Β’ Φάση του Πρωταθλήματος που κάνει πρεμιέρα το προσεχές Σάββατο (30/3), Κυριακή (31/3) και Δευτέρα (1/4) με έξι αναμετρήσεις

Οι 12 ομάδες που μετείχαν στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ με τις 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να συγκροτούν το Top 6 και τις 6 οι οποίες ακολούθησαν τον όμιλο των Playouts.Στη νέα φάση της Stoiximan Basket League οι ομάδες μεταφέρουν όλα τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και θα δώσουν η κάθε μια πέντε αγώνες με το πλεονέκτημα να δώσουν περισσότερα εντός έδρας ματς να έχουν οι ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά βαθμολογικά στα δύο γκρουπ.

Στο Top-6 συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Από την κατάταξη θα κριθεί η ομάδα με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, η πρώτη και για τις υπόλοιπες οι θέσεις με τις οποίες θα μπουν στα Playoffs.

Η τελευταία ομάδα των Playouts θα υποβιβαστεί στην Elite League. Οι δύο πρώτες ομάδες θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ καταλαμβάνοντας την 7η και την 8η θέση.

Η πρώτη ομάδα των Playouts ακόμη και εάν έχει περισσότερους βαθμούς στο τέλος από την 6η του Top-6 δεν μπορεί να την προσπεράσει στη σειρά για τα πλέι οφ. Οι ομάδες του Top-6 θα καταλάβουν τις θέσεις 1 ως 6 στα Play Offs, στην πρώτη φάση των οποίων οι ομάδες θα αναμετρηθούν σε ζευγάρια όπως έχει καθιερωθεί (1-8, 2-7, 3-6 και 4-5).


Από το Blogger.