Είναι κατάντια, η ανάπτυξη του Κρητικού Μπάσκετ να εξαρτάται από την ίδρυση σχολής ΤΕΕΦΑ στο νησί!

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να μην υπάρχει ανάπτυξη στο Κρητικό Μπάσκετ, με κύρια ευθύνη την ελλείψει γνώσεων σε παραγοντικό και προπονητικό επίπεδο.

Παρόλο αυτά, αρκετοί είναι αυτοί, που αντί να κοιτάξουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε θέμα προπονητικής, ανάπτυξης και οργάνωσης στο αναπτυξιακό κομμάτι του αθλήματος, έχουν αν αποθέσει τις ελπίδες τους για την ανάπτυξη του τοπικού Μπάσκετ στην ίδρυση σχολής ΤΕΕΦΑ στην Μεγαλόνησο, ώστε με αυτόν το τρόπο να έρθουν νεαροί αθλητές στο νησί και στις ομάδες.

Αυτό, από μόνο του είναι κατάντια και ντροπή για το άθλημα και δείχνει πως μάλλον δεν είναι ο «γιαλός στραβός», αλλά «στραβά αρμενίζουν» τόσο στην ΕΚΑΣΚ όσο και όλοι οι ευθύνοντες των ομάδων.

Τόσο η διοίκηση της ΕΚΑΣΚ όσο και οι ευθύνοντες των ομάδων θα πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να καταλάβουν ότι το Κρητικό Μπάσκετ δεν έχει ανάγκη από την ίδρυση σχολής ΤΕΕΦΑ στο νησί για να φέρει την ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά ανθρώπους με γνώσεις. Να στελεχωθεί τόσο η ΕΚΑΣΚ, όσο και οι ομάδες με ανθρώπους με γνώσεις, να αγαπούν πραγματικά το άθλημα και να έχουν όρεξη για δουλειά, στηρίζοντας αρκετά το αναπτυξιακό κομμάτι. Και παράλληλα οι επιλογές προπονητών να γίνουν με γνώμονα τις γνώσεις από  διαπαιδαγώγηση αθλητών, εκγύμνασης, εμπειρία από ακαδημίες και με επιτυχίες.

Το επίπεδο γνώσεων τόσο σε παραγοντικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο, στο νησί είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με άλλες περιφέρειες της Ελλάδας και δυστυχώς κανένας δεν ενδιαφέρεται να το βελτιώσει στο επιθυμητό επίπεδο που χρειάζεται

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Κρητικό Μπάσκετ διαθέτει προπονητές με γνώσεις από  διαπαιδαγώγηση αθλητών, εκγύμνασης, εμπειρία από ακαδημίες και με επιτυχίες, ωστόσο είναι ερωτηματικό γιατί δεν εργάζονται σε κάποια ομάδα και βρίσκονται στο περιθώριο.

Του Γιάννη Παρασύρη

Από το Blogger.