«Αυτό είναι το παράλογο του αθλητικού νόμου»

Ο δικηγόρος Γιώργος Κατσαδήμας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” στο Metropolis 95.5 και μίλησε για τον αθλητικό νόμο μετά τη σύλληψη των φίλων της ΑΕΚ, επειδή άναψαν καπνογόνα σε ταράτσα σπιτιού, την ώρα του αγώνα της Ένωσης με τη Λαμία. Ο γνωστός δικηγόρος εκπροσωπούσε δύο φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι εν τέλει αθωώθηκαν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχει δημιουργηθεί μια εντύπωση ότι αυτό ισχύει τώρα, αυτό ισχύει από τις 11 Μαρτίου του 2022, που τροποποιήθηκε ο νόμος, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο εκτός από πράξεις βιοπραγίας, διώκονται όσοι χρησιμοποιήσουν βεγγαλικά, καπνογόνα και κροτίδες, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Ουσιαστικά στη δική μας υπόθεση, δεν έγιναν σε χώρο αθλητικής εγκατάστασης ή στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά σε ιδιωτικό χώρο. Το χειρότερο στον αθλητικό νόμο είναι ότι ακόμη και σε κάποιον άσχετο χώρο αν ανάψεις καπνογόνο και συλληφθείς, διώκεσαι απλά με μικρότερη ποινή, αλλά και πάλι μπαίνεις φυλακή, αν καταδικαστείς, απλά τρεις μήνες.

Εμείς οι δικηγόροι που ασχολούμαστε με τον αθλητικό νόμο, το φωνάζουμε από το 2022, ότι έχει χαθεί η μπάλα. Τώρα έγινε αυτό το παράλογο, να πάνε κάποιοι φίλοι της ΑΕΚ σε έναν ιδιωτικό χώρο, με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη, να ανάψουν έξι καπνογόνα στα γκολ της ΑΕΚ και μετά να συλληφθούν και κατάλαβε ο κόσμος το παράλογο του αθλητικού νόμου.

Το παράλογο, επίσης, είναι ότι τα κακουργήματα και πολύ χειρότερα αδικήματα έχουν το δικαίωμα της έφεσης και εδώ δεν έχεις κανένα επιχείρημα να προβάλεις και ούτε ο δικαστής έχει κάποιο περιθώριο. Ουσιαστικά έχει δύο επιλογές, ή σε αθωώνει ή σε καταδικάζει και μπαίνεις φυλακή. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που μπορεί το δικαστήριο να σου βάλει πρόστιμο, αλλά είναι ειδική νομική περίπτωση».

Από το Blogger.