Σανιόλ: «Το να ονειρεύεσαι δεν είναι αρκετό, πρέπει να κερδίσουμε και να περάσουμε στο Euro 2024»

O Γουίλι Σανιόλ στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης Γεωργία – Ελλάδα, για τα προκριματικά του Euro 2024, ξεκαθάρισε πως το να ονειρεύονται οι παίκτες του την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης δεν είναι αρκετό, καθώς οφείλουν ενάντια στην «γαλανόλευκη» να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να προκριθούν.

Ο έμπειρος τεχνικός μάλιστα υπογράμμισε πως η Εθνική ομάδα είναι αρκετά δύσκολος αντίπαλος, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του είναι έτοιμοι και μπορούν να πάρουν τη νίκη.

Τα λόγια του Σανιόλ για το Γεωργία – Ελλάδα

Για την προετοιμασία ενόψει του αγώνα:

«Είχαμε περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουμε. Μετά τον αγώνα με το Λουξεμβούργο, όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι. Έχουμε μία προπόνηση, θα προσπαθήσουμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και να δείξουμε το καλύτερο εαυτό μας με την Ελλάδα. Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ για τον αντίπαλο – προτιμώ να μην μιλάω για τον αντίπαλό μας και ας δουλέψουμε για τις δικές μας ιστορίες που μπορούμε να χτίσουμε».

Για τη νοοτροπία νικητή:

«Όταν ακούσαμε ότι έχουμε να παίξουμε κόντρα στην Ελλάδα, ξέραμε ήδη πόσο δύσκολο παιχνίδι θα ήταν. Έχουν καλούς παίκτες. Αυτός είναι τελικός, άρα και οι δύο θέλουν να κερδίσουν. Η νοοτροπία νικητή σημαίνει ότι θες να κερδίζεις. Συχνά λέω στους παίκτες μου ότι μερικές φορές το να ονειρεύεσαι δεν είναι αρκετό. Τα παιδιά μου και οι γονείς μου μπορούν να ονειρευτούν επίσης, αλλά δεν μπορούν να παίξουν. Πρέπει να κάνεις τα πάντα για να πετύχεις. Οι παίκτες μου έχουν βελτιωθεί αρκετά, είναι καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι για να παίξουν αυτό το παιχνίδι».

Για την πιθανότητα παράτασης και πέναλτι:

«Ήμασταν περισσότερο από 60 λεπτά απέναντι στο Λουξεμβούργο. Άλλαξα παίκτες. Πίστεψα ότι οι άλλοι που θα έμπαιναν θα είχαν νοοτροπία νικητή. Είμαστε έτοιμοι για 120 λεπτά και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Ο Τσεκβατάτζε και ο Κοχορασβίλι προπονήθηκαν και είναι έτοιμοι. Είμαστε επίσης προετοιμασμένοι ακόμα και για τη διαδικασία των πέναλτι, επειδή υπάρχει αυτό το σενάριο».

Για το διάβασμα των παικτών:

«Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι, όλοι οι 26 παίκτες και τρεις που έμειναν εκτός. Παρόλα αυτά όλοι είναι έτοιμοι για να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω την ομάδα για αύριο. Όλοι θέλουν να κερδίσουμε και όλοι είναι έτοιμοι για να παίξουν. Να συνεισφέρουν στο παιχνίδι. Η ατομική επιτυχία δεν είναι σημαντική, το σημαντικό είναι να κερδίσει μια ολόκληρη χώρα».

Για το πλάνο της ομάδας:

«Η αντίδρασή μου μετά τη νίκη με το Λουξεμβούργο ήταν η εξής: Ήμουν χαρούμενος με την ομάδα, τα κάναμε όλα τέλεια. Θέλω να είμαι περήφανος με τις καλές μας εμφανίσεις. Είπα στους παίκτες ότι αυτό που ήμασταν κόντρα στο Λουξεμβούργο ήταν καλό. Έχουμε ένα πλάνο για αύριο, αναφέρατε μια “συνταγή”, αλλά αυτή δεν υπάρχει.

Αλλιώς δεν θα ήμουν προπονητής και θα δημιουργούσα μια δική μου εταιρεία που θα πουλούσε αυτή τη συνταγή. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, κερδίσαμε απέναντι στο Λουξεμβούργο, αλλά δεν ξέρουμε πως θα τελειώσει το παιχνίδι σε άλλο παιχνίδι. Θέλω να δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Για το ψυχολογικό κομμάτι:

«Δεν έχω δίπλωμα στη ψυχολογία, αλλά θα σας πω την αλήθεια. Αν τα παιδιά ήταν υπό πίεση τότε θα έλεγα στους ειδικούς ότι χρειαζόμαστε έναν ψυχολόγο. Τα παιδιά ελέγχουν τα συναισθήματά τους και ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε το άγχος και την πίεση, παρόλο που συμφωνούμε ότι κάποιες φορές είναι απαραίτητο».

Για την ανάπτυξη που υπάρχει στο ποδόσφαιρο της χώρας:

«Όταν μιλάς για βελτίωση, δεν μπορείς να κρίνεις από ένα παιχνίδι. Έχουμε να δούμε τον δείκτη πάνω σε ένα ευρύ φάσμα. Τον Σεπτέμβρη του 2020 ήμασταν στη League D, τώρα είμαστε στη League B μαζί με την Αγγλία. Δεν είμαστε μια ομάδα σαν την Αγγλία, δεν “ζητιανεύουμε”. Η Σουηδία είναι τώρα στη League C, αλλά αυτούς ζητιανεύω.

Η ανάπτυξη που υπάρχει εντυπωσιακή. Ο Βλάντιμιρ Βάις έχει κάνει πολλά. Η ομοσπονδία και οι παίκτες έχουν κάνει τα πάντα. Αύριο μπορεί να κερδίσουμε μπορεί να χάσουμε, αλλά θα νιώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη βελτίωση και πρόοδος. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε αυτή την πρόοδο».


Από το Blogger.