Ντέρμπι «αιωνίων» για την EuroLeague στο ΣΕΦ με τον νικητή να παίρνει προβάδισμα για μία θέση στην 4αδα!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σήμερα Πέμπτη (14/3, 19:45) στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική της EuroLeague. Μία αναμέτρηση που μπορεί να δώσει στο νικητή ένα μεγάλο προβάδισμα, για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης.

Οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στην πρώτη εξάδα μετά από 28 αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει πως θα… περιμένουν να ολοκληρωθεί η πρώτη οκτάδα με τη διεξαγωγή των Play In, της νέας φάσης που προστέθηκε στο σύστημα διαξαγωγής από φέτος.

Ο Παναθηναϊκός είναι 3ος με 18 νίκες – 10 ήττες και ο Ολυμπιακός είναι 5ος με μία νίκη λιγότερη (17-11). Ισορροπία… εύθραυστη, καθώς η 2η Μπαρτσελόνα έχει μόλις μία νίκη περισσότερη από Παναθηναϊκό και Μονακό, ενώ οι Φενερμπαχτσέ και Βίρτους Μπολόνια μετρούν από 17 νίκες και 11 ήττες επίσης.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός νικήσει στο ΣΕΦ, τότε αποκτά προβάδισμα για πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ θα έχει αυτός και το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «ερυθρόλευκους» αφού στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός νίκησε στην παράταση και στις ισοβαθμίες δεν μετρούν οι πόντοι στην παράταση. Αν νικήσει ο Ολυμπιακός, τότε βέβαια θα έχει αυτός το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Ολυμπιακός μετρά 5 διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού στη Euroleague. Παράλληλα, “τρέχει” σερί 5 νικών στη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από 3 διαδοχικές νίκες στη σεζόν .

Αυτή θα είναι η έκτη αναμέτρηση των δυο ομάδων τη φετινή σεζόν, με τους Πειραιώτες να μετρούν ήδη τρεις νίκες στις πέντε προηγούμενες. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τελικό του Super Cup (75-51), στην πρεμιέρα της Euroleague (78-88) και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (69-58). Οι “πράσινοι” έχουν επικρατήσει στις δυο αναμετρήσεις της Basket League (66-54 στο ΣΕΦ και 85-80 στο ΟΑΚΑ).

Από το Blogger.