Super League: Οι αριθμοί του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος

Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις δύο έδρες έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα, με τα δύο να είναι στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και τα τρία με γηπεδούχο τον Ατρόμητο. Αυτό το σερί «χαλάει» η νίκη της ομάδας του Περιστερίου στις 10 Οκτωβρίου 2022, όταν επικράτησε με 2-1.

Ακόμη ένα παράδοξο για αυτή τη σειρά με τις ισοπαλίες, είναι πως όλες είναι με 1-1. Γενικά ο «νικητής» στις αναμετρήσεις τους στην Α’ Εθνική/Super League είναι η ισοπαλία, με τις 14 από τις συνολικά 37 συνολικά αναμετρήσεις τους και στις δύο έδρες να έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή. Υπάρχουν ακόμη 12 νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα και 11 νίκες του Ατρομήτου.

Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων μπορεί να έχει τις ρίζες της στο 1967-68 και την δεύτερη κατηγορία, αλλά οι περισσότερες από τις συναντήσεις τους είναι για την Α’ Εθνική/Super League.

Στα πρώτα χρόνια των αναμετρήσεων τους που είχαν έναν συνδυασμό δεύτερης και πρώτης κατηγορίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε, όχι μόνο να διατηρήσει αήττητη την έδρα του για δώδεκα παιχνίδια, αλλά και να σημειώσει μονό νίκες σε αυτό το διάστημα. Οι πέντε από αυτές ήταν για την Α’ Εθνική/Super League.

Αυτή η παράδοση δεν ήταν μόνο για την ομάδα της Ηπείρου, αλλά και γενική, μιας και δεν υπήρξε νίκη φιλοξενούμενου σε καμία από τις 25 πρώτες αναμετρήσεις τους και στις δύο έδρες.

Το 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στις 20 Μαρτίου 2021 είναι η τελευταία νίκη του ανεξάρτητα έδρας και από τότε υπάρουν έξι αναμετρήσεις με πέντε ισοπαλίες και μια νίκη του Ατρομήτου την έδρα του.

18 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

5 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΓΚΟΛ: 27-10

Από το Blogger.