Ο Μπιλλής με δύο ρεκόρ καριέρας

Πριν μία εβδομάδα μπήκε στην 4άδα των αγώνων και στην 20άδα των τριπόντων του Κολοσσού H Hotels Collection. Χθες ο Σωτήρης Μπιλλής, πέραν του ότι έμεινε μόνος στην 4η θέση της λίστας των παικτών των «θαλασσί» με τα περισσότερα παιχνίδια αφού ξεπέρασε τον Κώστα Χαρίση, σημείωσε δύο ακόμη πιο ξεχωριστά, ατομικά επιτεύγματα…

*Με τους 15 πόντους που είχε, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Η προηγούμενη φορά που είχε 15 πόντους ήταν στο ντεμπούτο του στην κατηγορία, στις 12 Οκτωβρίου 2014, ως παίκτης του Πανιωνίου και με αντίπαλο τη σημερινή ομάδα του, τον Κολοσσό H Hotels Collection.

*Ρεκόρ καριέρας βέβαια αποτελούν και τα πέντε εύστοχα τρίποντα του (5/6) αφού πριν το παιχνίδι στο Περιστέρι δεν είχε ξεπεράσει τα τρία (3/3 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα για τη σεζόν 2021-22).

*Τα πέντε εύστοχα τρίποντα που είχε χθες ο Μπιλλής, αποτελούν και ισοφάριση του σχετικού ρεκόρ της περιόδου για τον Κολοσσό H Hotels Collection αφού πέντε μέτρησε και ο Πολ Τζόργκενσεν στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος επίσης κόντρα στο Περιστέρι bwin αλλά στη Ρόδο.

Κατά τα άλλα για τον Κολοσσό H Hotels Collection…

*Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς είχε 11 πόντους και με αυτούς έγινε ο 33ος στην ιστορία της ομάδας που έφτασε τους 300+ στη Stoiximan Basket League.

Ο Αυστριακός είχε 4/5 δίποντα και φτάνοντας τα 123 εύστοχα, «σκαρφάλωσε» δύο θέσεις στη σχετική λίστα της ομάδας της Ρόδου. Ανέβηκε στην 11η ξεπερνώντας τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Μπαμπάλε Όσμπι που είχαν από 122.

Ακόμη ο Μπραΐκοβιτς με τις δύο τάπες που έκανε, έφτασε τις 24, ξεπέρασε τον Μάρβιν Τζόουνς που είχε 22 στη σεζόν 2017-18 και «έπιασε» στην 8η θέση των μπλοκέρ του Κολοσσού H Hotels Collection τον Ουίλ Ντέιβις που φόρεσε τη φανέλα του στη σεζόν 2015-16.

*Ο Λόντον Περάντες είχε τρεις ασίστ και με αυτές έγινε ο 11ος πασέρ στην ιστορία των «θαλασσί». Έφτασε τις 125 και ξεπέρασε τον Στέφαν Ποτ που είχε 124 στη σεζόν 2021-22.


Από το Blogger.