Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΕΟΚ απαξίωσαν και υποβάθμισαν το μπάσκετ γυναικών!

Το πρωτάθλημα Α1 μπάσκετ γυναικών ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στον 5ο τελικό της σειράς με 61-45 του Παναθηναϊκού και να κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Με το παιχνίδι να ολοκληρώνει μία σειρά τελικών που είχε καταπληκτικά παιχνίδια, τα οποία ωστόσο οι φίλοι του μπάσκετ και του αθλητισμού δεν είχαν την ευκαιρία ν' απολαύσουν. Και λέμε δεν είχαν την ευκαιρία, διότι η επιλογή ήταν αυτά η σειρά των αναμετρήσεων να μην βρει θέση σε κάποιο ελεύθερο κανάλι, αλλά να έχει μόνο διαδικτυακή κάλυψη. Την οποία μάλιστα θα έπρεπε να πληρώσουν όσοι επιθυμούσαν να δουν τα ματς των δύο "αιωνίων" του ελληνικού μπάσκετ. Τα διαδικτυακά κανάλια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κάλυψαν τα εντός έδρας ματς των ομάδων τους, με το "ερυθρόλευκο" να το προσφέρει δωρεάν, εν αντιθέσει με το "πράσινο" που κάποιος έπρεπε να πληρώσει 5 ευρώ για να δει το παιχνίδι (και μεταξύ όλων και οι δημοσιογράφοι, που δεν θα μπορούσαν να μεταβούν στο κλειστό "Π. Γιαννακόπουλος")!

Το μπάσκετ γυναικών χρειάζεται προβολή και στήριξη τόσο από τις ομάδες, όσο και από την Ομοσπονδία, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν απασχολεί και τόσο τους καθ' ύλην αρμόδιους... Η απορία είναι εύλογη. Είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να μην έχει μεριμνήσει, τουλάχιστον οι τελικοί να έχουν τηλεοπτική κάλυψη από το δικό της κανάλι, ώστε να μπορούν οι φίλοι του μπάσκετ (και του αθλητισμού), αλλά πολύ περισσότερο τα νέα παιδιά να παρακολουθήσουν αυτές τις συναρπαστικές αναμετρήσεις; Πολύ δε περισσότερο όταν στην ομοσπονδία υπάρχει και το… γυναικείο στοιχείο και θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ευαισθησία.

Όσον αφορά τις διοικήσεις των δύο ομάδων η στάση που κράτησαν, ήταν όχι μόνο απρεπής προς το άθλημα, αλλά και απέναντι στις ίδιες τις αθλήτριες και κυρίως η διοίκηση του Παναθηναϊκού που κοστολόγησε την προβολή των εντός έδρας παιχνιδιών της ομάδας στο ποσό των 5 ευρώ. Αντίτιμο που ίσως κάποιος να πει ότι είναι... ευτελές, παρόλ' αυτά δεν μειώνει στο ελάχιστο το "αυτογκόλ" που έβαλαν οι "πράσινοι" στην ομάδα τους. Αρκεί δε, ν' αναλογιστεί κάποιος ότι καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος, δεκάδες παιχνίδια μπάσκετ, απ' όλες τις κατηγορίες (Elite League, National League 1, National League 2), αλλά και τοπικών κατηγοριών δωρεάν. Όσον αφορά την ομοσπονδία, καθ' όλη τη χρονιά έχει το δικό της κανάλι και προβάλλει τα παιχνίδια των κατηγοριών που έχει υπό τη... σκέπη της. Γιατί δεν έθεσε βέτο στους "αιώνιους", έτσι ώστε να παρέχει η ίδια η ομοσπονδία διαδικτυακή κάλυψη τους τελικούς του μπάσκετ γυναικών; Ρητορικό το ερώτημα, αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτές τις πρακτικές από την ομοσπονδία, αλλά και από τις ομάδες το μπάσκετ γυναικών, δεν κάνει βήματα μπροστά, αλλά προς τα πίσω… 

Του Γιάννη Παρασύρη

Από το Blogger.