Οι δεύτερες επιθέσεις έβγαλαν ρεκόρ περιόδου

Για ένα παιχνίδι που ήταν «κλειστό» και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μόνο τέτοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε 27 και το Περιστέρι bwin εννιά…

*Οι 27 πόντοι των «πράσινων» από τις 13 δεύτερες επιθέσεις τους, συνιστούν νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 26 που είχε ο Κολοσσός H Hotels Collection επίσης απέναντι στο Περιστέρι bwin, για τη 12η αγωνιστική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 24 προηγούμενα παιχνίδια του, ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε μέσο όρο 9,92 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ.

*Για τους «πράσινους» οι 27 πόντοι από επιθετικά ριμπάουντ είναι ρεκόρ τριετίας γι’ αυτούς, αφού για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη τους θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2020-21. Τότε, για την 4η αγωνιστική, είχαν 32 πόντους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea.

*Η διαφορά των 18 πόντων κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας του φετινού Πρωταθλήματος ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Είχε κάνει ένα +20 (24-4) στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Απόλλωνα Carna.

*Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί από την περίμετρο, αφού όχι μόνο σημείωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση τους με τα 15 εύστοχα τρίποντα τους –είχαν 19 στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Carna- αλλά «έγραψαν» και νέο ρεκόρ περιόδου με το 57,69% με το οποίο εκτέλεσαν (15/26). Το προηγούμενο ήταν το 57,57% απέναντι στην ομάδα της Πάτρας για την 5η αγωνιστική (19/33). Η χθεσινή επίδοση του Παναθηναϊκού AKTOR από το τρίποντο, είναι συνολικά η δεύτερη καλύτερη της φετινής Stoiximan Basket League πίσω μόνο από το 58,06% που είχε ο Προμηθέας κόντρα στον Απόλλωνα Carna.

*Στον αντίποδα, οι 88 πόντοι που δέχτηκαν οι «πράσινοι» είναι αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 85 που δέχτηκαν στα εντός έδρας παιχνίδια τους με την ΑΕΚ Betsson και τον ΠΑΟΚ mateco.

*Αρνητικό ρεκόρ μέσα από τα 25 παιχνίδια του Παναθηναϊκού AKTOR στο φετινό Πρωτάθλημα, είναι και το 46,66% με το οποίο εκτέλεσε στα δίποντα (14/30). Πριν τον χθεσινό αγώνα αυτή τη θέση είχε 46,87% που είχε στο πρώτο του παιχνίδι για το Top 6 με τον Κολοσσό H Hotels Collection (15/32).

*Αυτό ήταν το τρίτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR στη φετινή Stoiximan Basket League, στο οποίο βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά (-12). Αυτό έγινε και στη 2η αγωνιστική και πάλι απέναντι στο Περιστέρι bwin όταν ανέτρεψε διαφορά 19 πόντων. Το τρίτο από αυτά τα παιχνίδια ήταν και το μοναδικό στο οποίο ηττήθηκε, από τον Άρη Midea εντός έδρας και έχοντας βρεθεί πίσω ακόμη και με 19 πόντους. Συνολικά αυτή ήταν η 10η φορά φέτος που υπήρξε ανατροπή διψήφιας διαφοράς.

Από το Blogger.