Ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τη Φιορεντίνα και πήρε το Conference League!

Με γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116’ της παράτασης έστειλε στο καναβάτσο τους Ιταλούς και στον 7ο ουρανό τους Έλληνες του, που είδαν τον Ολυμπιακό να κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο και να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο τους όνειρο.

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτά ελληνικός σύλλογος και να γεμίζει με χαρά και περηφάνια τους οπαδούς της, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια ανεπανάληπτη επιτυχία για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό, με τους ερυθρόλευκους να επιβραβεύονται για την προσπάθειά τους και να… τρελαίνουν όλη την Ευρώπη.

Μια σπουδαία στιγμή, που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Θα μνημονεύεται για πάντα και θα γεμίζει με περηφάνια όλους τους Ελληνες.

Μια επιτυχία που έχει την υπογραφή του Μεντιλίμπαρ, που ήρθε και άλλαξε την μοίρα του Ολυμπιακού, αλλά και των παικτών του, που κατάφεραν να οδηγήσουν την πειραϊκή ομάδα ψηλά στην Ευρώπη.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και το πρώτο ημίχρονο της παράτασης είχαν λήξει ισόπαλα χωρίς γκολ, 0-0, έπειτα από ένα κακό, στο μεγαλύτερο μέρος του, ματς, χωρίς τις λεγόμενες κλασικές ευκαιρίες. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, πάντως, ήταν αυτή που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ενώ η ομάδα της Φλωρεντίας επιχείρησε κυρίως να απειλήσει, μεταφέροντας την μπάλα με «γιόμες» από την περιοχή της σε αυτήν του Ολυμπιακού.

Με αυτό το 1-0, που διαμορφώθηκε στην παράταση, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πλέον στην κατοχή του μία ευρωπαϊκή κούπα και αυτό που έμοιαζε με θαύμα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του το έκαναν πράξη.

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας της επιτυχίας, μάλιστα, ο οποίος πριν από έναν χρόνο είχε σηκώσει το Europa League με τη Σεβίλλη, κατέκτησε και πάλι ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρόντινει, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα (91' Κίνι), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77' Όρτα), Φορτούνης (73' Γιόβετιτς), Ποντένσε (106' Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι (106' Ρανιέρι), Μποναβεντούρα (82' Μπάρακ), Αρτούρ (74' Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες (106' Μπελτράν), Κουαμέ (82' Ικονέ), Μπελότι (59' Ενζολά).

Από το Blogger.