«Επιμένουμε να γίνει ο τελικός Κυπέλλου με κόσμο – Υπάρχει χρόνος να μπουν κάμερες»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Μπιλίρης, μίλησε στην «ΕΡΑ Σπορ» για τον τελικό Κυπέλλου, τη συνάντηση με την ΕΠΟ, το θέμα των καμερών και την παρουσία του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά ανέφερε:

«Οι ευθύνες δεν είναι δικές μας. Δεν μπορούμε να επέμβουμε στο γήπεδο, αλλά είπαμε να συμβάλουμε. Ο κ. Καρυπίδης έχει πει ότι αν είναι οικονομικό το θέμα για να τοποθετηθούν κάμερες, να συμβάλει. Ο κόσμος δεν θα είναι, αν δεν είναι, γιατί θα είναι θέμα καμερών.

Καλώς ή κακώς υπήρξε μια τροποποίηση του αθλητικού νόμου για την αντιμετώπιση της βίας. Κι έπρεπε στα γήπεδα να τοποθετηθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας και ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δόθηκε χρόνος στις ΠΑΕ να το κάνουν. Το γήπεδο του Βόλου, νομίζω είναι το μοναδικό που δεν έκανε αυτές τις αλλαγές. Αυτό έγινε γιατί είναι επιλογή του κ. Μπέου. Έχει τους δικούς του λόγους, δεν ξέρω, ίσως προγραμματισμού, δεν μπορώ να γνωρίζω.

Το Πανθεσσαλικό θέλει πολλές κάμερες, εντός κι εκτός, γιατί το έχω συζητήσει μαζί του. Δεν γνωρίζω όμως γιατί αποφάσισε να το κάνει σε κάποιο άλλο χρονικό σημείο. Από την αρχή της σεζόν έχει οριστεί ως το γήπεδο του τελικού, αν είναι μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη και μια από την Αθήνα. Και φτάσαμε στο σημείο να μην έχουν τοποθετηθεί κάμερες. Αυτό είναι το σημαντικό ζήτημα. Έγιναν συζητήσεις, ο κ. Μπέος δεσμεύθηκε ότι θα τις τοποθετήσει, αν δεν κάνω λάθος, χωρίς να ξέρω σίγουρα, είχε πει θα συνδράμει και η ΕΠΟ, αλλά μείναμε εκεί.

Η Ελλάδα θα διοργανώσει τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οπότε εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει και ο τελικός του κυπέλλου με κόσμου. Και μιλάμε για μια παρουσία μερικών χιλιάδων. Υπάρχει χρόνος, ακόμη επιμένουμε, θεωρούμε ότι μπορούν. Θέλουμε κόσμο, θέλουμε να είναι γιορτή, θα συνδράμουμε, ώστε να είναι εκεί και να μη γίνει το παραμικρό, αλλά δεν στο χέρι μας».

Για το θέμα το καμερών:

«Τοποθετήσαμε στο Κλεάνθης Βικελίδης κάμερες, ξέρουμε πόσος χρόνος απαιτείται. Έχει υποδομή το Πανθεσσαλικό, είναι ένα καινούργιο σύγχρονο γήπεδο. Το λέμε και σήμερα, υπάρχει χρόνος».

Για τη συνάντηση στην ΕΠΟ:

«Την Τρίτη στις 12 υπάρχει συνάντηση στην ΕΠΟ όλων των εμπλεκόμενων, νομίζω θα έχουμε μια ενημέρωση, θα ξέρουμε πώς προχωράμε και τι κάνουμε. Τι σκέψεις υπάρχουν, τις προθέσεις, τι βλέπουμε. Θα πούμε και τη γνώμη μας αν κι έχει εκφραστεί από την πρώτη στιγμή να γίνει με κόσμο.

Συγκυριακά για ένα τυπικό λόγο υπάρχει κίνδυνος ο τελικός να γίνει χωρίς κόσμο. Είναι το μοναδικό γήπεδο στο οποίο δεν έχουν τοποθετηθεί σύγχρονες κάμερες. Η προκήρυξη έγινε τον Ιούλιο, η αλλαγή του νόμου έγινε τον Ιανουάριο. Δεν μπορεί να γνώρισαν ότι δεν θα μπουν οι κάμερες. Όλα αυτά έτυχαν. Εγώ λέω ότι θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί. Μα, θα τοποθετηθούν όπως και να έχει, γιατί όχι νωρίτερα. Άλλωστε ο Βόλος θα παίξει του χρόνου στη Super League».

Από το Blogger.